11 d’abril del 2016

Vols fer la Lalaloopsy Pillow de ganxet?

Les Lalaloopsy són unes nines creades l'any 2010. Van tenir molt d'èxit en el seu moment, segurament per l'originalitat del disseny i els colors. Les caracteritzen uns botons ben grossos per ulls i unes galtes rodones i rosades. Sempre n'he estat enamorada però mai em vaig atrevir a comprar-me una nina amb vora 40 anys. Així que no podia deixar passar l'oportunitat de fer-la en versió amigurumi. A més, de seguida vaig tenir clar quin model havia de fer: la Lalaloopsy Pillow.


Per Internet corren diversos patrons, alguns de gratuïts, per fer una nina Lalaloopsy i concretament la Lalaloopsy Pillow, amb el seu pijama de ratlles, però crec que el disseny més reeixit és el d'Epic Kawaii, a la venda a Etsy.

El patró és genial, però també és cert que és força laboriós. Deixant de banda les mans, que són ben petites, és especialment difícil fer els detalls en carabassa i blanc del pijama, fins i tot a la sola de les sabates. A més, en aquest model cal enfrontar-se al que més tem qualsevol amigurumista: les ratlles. Hi ha moltes teories sobre el canvi de color invisible. Jo he provat diversos mètodes i t'asseguro que no funcionen i, si funcionen, deixen una cicatriu horrorosa a la peça de ganxet. Però Epic Kawaii té un truc que veritablement funciona i avui el compartiré amb tu: en el primer punt d'un color nou, en lloc de teixir un punt baix has de teixir un punt invisible. Així de senzill! Què et sembla el resultat?

Per fer la Lalaloopsy Pillow hauràs d'anar a la recerca de botons a la teva merceria de capçalera. Necessites dos botons negres de quatre forats per als ulls, més els botons de colors per al pijama. A més, jo he substituït el pedaç dels pantalons en forma de cor per un botó també. I no t'oblidis del feltre! Un rosa pal per a les galtes i el detalls en feltre negre per fer les pestanyes. Ah, i si ja ets a la merceria, vés triant el llaç per al cabell.

L'altra característica especial de les Lalaloopsy és el cabell. Em va agradar la idea d'utilitzar una llana ben gruixuda i anar-la cosint amb un fil del mateix color. En el meu cas, vaig optar per un cabdell de Dakar, de Lanas Stop. La principal dificultat és aconseguir un resultat pulcre a la part frontal del cabell, que s'ha de fixar amb cola. Jo concretament vaig fer servir cola de silicona, però he d'investigar si la cola tèxtil és més neta.

I un cop acabada la meva Lalaloopsy Pillow, encara no en vaig tenir prou. Molts models de Lalaloopsy van acompanyats de la seva mascota. En aquest cas, com no podia ser d'altra manera, una ovelleta rosa.


I com que el patró d'Epic Kawaii no inclou el de l'ovelleta, la vaig dissenyar jo. He de confessar que l'ovelleta original és força diferent. Ja vaig intentar fer-la similar a l'original però la versió de llana i fil no s'assemblava a la versió de plàstic. Així que vaig haver de fer i desfer fins a aconseguir una ovelleta poc fidel a l'original però sí tendra com el cotó fluix.

3 comentaris: