26 d’octubre del 2015

Vols fer en Vlad, el vampir, de ganxet?

Vet aquí el meu primer amigurumi Lalylala: en Vlad, el vampir.


Qualsevol amigurumista sí, m'acabo d'inventar la paraula coneix els dissenys de la Lydia Tresselt, ja que els seus amigurumis tenen un encant molt particular i fàcilment identificable.

En Vlad no és dels seus dissenys més coneguts. De fet, és un dels més recents, però a mi em va robar el cor. Hi he estat treballant de manera intermitent des de l'estiu i ara, poc abans de Halloween, era el moment ideal per enllestir-lo. Això sí, per a l'any vinent prometo un amigurumi més nostrat, com una castanyera.

Tot i que el patró és fantàstic, amb instruccions clares i força fotos, el procés per teixir en Vlad no és gens fàcil. Per començar, amb el meu fil habitual i el meu ganxet de 2,5 mm, en Vlad fa vora 40 cm d'alçada. Tenint en compte que és d'una sola peça des del cap i fins als peus, imagina't la dificultat.

D'altra banda, la tècnica per teixir tant les orelles com la capa no té res a veure amb la tècnica amigurumi. Així que al començament les instruccions semblen un jeroglífic, però per sort a poc a poc tot va prenent forma. També és especialment difícil, i alhora important, cosir les orelles en el lloc adequat.

Poques modificacions cal fer en un disseny Lalylala. En el meu cas, no sé per què, els braços em quedaven monstruosament llargs i els vaig modificar. També he fet un canvi essencial en la capa. I és que en lloc de teixir dues peces de colors diferents per després unir-les, he fet la capa d'una sola peça, per droperia i també per reduir-ne el pes. En el disseny original es proposa fer la capa amb un fil més fi però com que jo vaig fer servir el meu Marbella Cotton habitual...

El resultat és, després de força hores de feina, un vampir molt tendre estenent les ales a prop del seu castell. I m'encanta.

14 comentaris:

  1. Muy bonito el vampiro y muy bien hecho¡¡¡

    ResponElimina
  2. Precioso!! Me gusta mucho
    Besete y feliz Halloween

    ResponElimina
  3. Me encanta, es preciso! Feliz Halloween!

    ResponElimina
  4. Te ha quedado un vampiro de lo más adorable ^^

    ResponElimina
  5. te ha quedado genial, felicitaciones por tu trabajo. Feliz halloween

    ResponElimina
  6. Qué bonitos son éstos muñecos, y menudo trabajo!!!. Pero ha merecido la pena. Un saludo

    ResponElimina
  7. Te ha quedado guapísimo, felicidades, un beso.

    ResponElimina
  8. Hola,

    Me encantó el vampiro amigurumi, te quedo genial! Me encantó el detalle del castillo, felicitaciones!
    Saludos,
    Betto.

    ResponElimina
  9. Uau! Gracias a todas por vuestros alentadores comentarios.

    ResponElimina