30 de novembre del 2015

Vols fer la poma Äppel Päppel de ganxet?

Quan vaig fer la pera Pirum Parum ja em va passar pel cap completar la versió de ganxet de les il·lustracions d'Elisabeth Dunker amb la poma Äppel Päppel. Malgrat tot, va anar passant el temps i me'n vaig anar oblidant mentre em dedicava a altres projectes de ganxet.


Però en una visita a la família que viu a més de 1.000 km, vaig descobrir que la il·lustració de la pera Pirum Parum decorava l'habitació de la Carmela i que la poma Äppel Päppel decorava la del seu germà petit, el Lucas. Així que ara ja no hi havia excusa: ja tenia la pera d'Elisabeth Dunker però havia de dissenyar la poma.


El disseny no té gaire dificultat: una forma esfèrica amb una tija i una fulla. Ah! Sense oblidar el cuc!


Les veritables dificultats van venir després. D'una banda, no he aconseguit reproduir l'autèntica expressió de la poma Äppel Päppel, amb aquesta boqueta i aquestes galtones. D'altra banda, i aquesta dificultat sí que l'he superat, calia donar forma a la poma perquè no semblés simplement una bola amb una fulla al capdamunt. Encara he de millorar la tècnica però ho he aconseguit amb una agulla d'entapissar, de poc més de 14 cm, amb la qual he pogut travessar fàcilment la poma i donar-hi la forma ideal.

2 comentaris: