22 de setembre de 2014

Vols fer una tortuga de ganxet?


A la xarxa hi ha centenars de patrons de tortugues de ganxet, però no n'hi havia cap que m'acabés de fer el pes fins que recentment Pica Pau va publicar el patró d'aquesta simpàtica tortuga.

És petita i relativament senzilla de fer. Ni tan sols necessites ulls d'amigurumi ja que són de fil i després brodats. Quant al muntatge, s'han de cosir moltes peces petites amb certa precisió. I també és clau la col·locació del cap. Fixa't que el cap i la closca no van en horitzontal sinó que el cap queda pràcticament vertical respecte de la closca. Per aconseguir-ho, no t'entestis a cosir punt per punt. Ah! I el meu truc de sempre: un netejapipes, en aquest cas a les aletes del davant per poder donar-hi forma.

Només hi ha un problema i és que amb aquest cap evidentment la tortuga s'aboca endavant. Si ha de ser una joguina per a la canalla tant és, però si vols que tingui més estabilitat pots optar com jo per posar una petita peça de plom, en concret de 60 g, a la closca; això sí, recoberta de cotó sintètic.

T'hi animes?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada