22 de setembre del 2014

Vols fer una tortuga de ganxet?


A la xarxa hi ha centenars de patrons de tortugues de ganxet, però no n'hi havia cap que m'acabés de fer el pes fins que recentment Pica Pau va publicar el patró d'aquesta simpàtica tortuga.

És petita i relativament senzilla de fer. Ni tan sols necessites ulls d'amigurumi ja que són de fil i després brodats. Quant al muntatge, s'han de cosir moltes peces petites amb certa precisió. I també és clau la col·locació del cap. Fixa't que el cap i la closca no van en horitzontal sinó que el cap queda pràcticament vertical respecte de la closca. Per aconseguir-ho, no t'entestis a cosir punt per punt. Ah! I el meu truc de sempre: un netejapipes, en aquest cas a les aletes del davant per poder donar-hi forma.

Només hi ha un problema i és que amb aquest cap evidentment la tortuga s'aboca endavant. Si ha de ser una joguina per a la canalla tant és, però si vols que tingui més estabilitat pots optar com jo per posar una petita peça de plom, en concret de 60 g, a la closca; això sí, recoberta de cotó sintètic.

T'hi animes?

2 comentaris:

  1. Hola maca! Gràcies per compartir, el patro és preciós i molt dolç. Tinc un problema i és que he fet totes les peces, perquè es realment senzill, però ara no se com van cosides. Series tan amable de explicar-m'ho. Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies a tu! És difícil explicar com cosir les peces. Per exemple les aletes van cosides just en el punt d'unió entre la closca i la panxa. Fixa't en la foto de Pica Pau per distribuir-les: les grosses al davant i les petites al darrere. No et preocupis si queden una mica soltes: és normal perquè només podràs fer algunes puntades a l'extrem. Simplement assegura't de cosir-les ben fort. Pel que fa al cap, després de cosir l'obertura també a la unió entre la closca i la panxa, fes algunes puntades per unir el coll a la closca o no s'aguantarà dret. És ben difícil d'explicar sense imatges però crec que l'essencial és atrevir-t'hi i sobre la marxa ja aniràs descobrint com aconseguir el millor resultat. Una abraçada.

      Elimina