2 de novembre del 2015

Vols fer un ninot de neu de ganxet?


Amb bastanta antelació, tenint en compte que hauré de fer una pausa forçosa durant unes setmanes per qüestions de salut, ja tinc gairebé llest tot un exèrcit de ninots de neu que han de viatjar pel món per felicitar el Nadal a amics i família. L'any passat ho vaig fer amb un arbre de Nadal d'Amigurumis Fan Club i tothom va quedar encantat. 

Enguany m'he decantat per una peça que agradarà tant als grans com als petits. Es tracta d'un ninot de neu de creació pròpia. Això sí, havia de ser relativament petit per poder assumir la feina de fer-ne tants i les despeses d'enviar-los als que viuen lluny. Una altra de les condicions prèvies a l'hora de dissenyar el meu ninot de neu era evitar la necessitat d'ulls, botons i altres accessoris per tal que la producció fos àgil i també econòmica.


Ja veuràs que és molt fàcil, entre altres coses perquè el cap i el cos són d'una sola peça.


A més, permet jugar amb els colors i aprofitar les restes de fil o de llana que tinguis per casa.


El nas em va fer gruar força fins que vaig trobar una forma fàcil de fer-lo i que donés bon resultat: simplement es tracta de fer 6 o 7 nusos en un mateix tros de fil i després tallar-lo ben arran.


Una de les claus del patró és brodar amb gràcia els ulls i els braços. En aquest cas, ho he fet amb fil de perlé negre, que permet més precisió.


I la gràcia final és un pompó per a la gorra. Jo de petita ja en feia a casa però si necessites un tutorial a Internet n'hi ha a grapats.


Demà toca ingressar a l'hospital, però de seguida que estigui recuperada enllestiré les meves felicitacions de Nadal i començaré tota la pila de projectes que tinc en ment. Així que fins ben aviat!

21 comentaris:

  1. Pero qué bonitos!!!
    Y parece que no llevan mucho tiempo... no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Ana. Y no, no llevan mucho tiempo: en horita y media o dos como mucho (depende de la maña que tengas con la borla) está listo. Anímate.

      Elimina
  2. Són molt macos.Que et milloris.Una salutació.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies. Per fi començo a recuperar-me: torno al blog i, per descomptat, a fer ganxet. ;)

      Elimina
  3. Moltes gràcies per la teva generositat compartint tots aquests patrons tant macos! Ja tinc un ninot de neu fet, però segur que trobo molta més inspiració per aquí. Gràcies!
    (i que no sigui res això de l'hospital!)
    Núria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per passar per aquí a buscar inspiració. Un cop he tornat de l'hospital i començo a recuperar-me, espero poder compartir ben aviat moltes coses més.

      Elimina
  4. Eskerrikasko! Oso polita gabonetan zuhaitza apaintzeko.
    Muchisimas gracias! son preciosos para adornar el arbol de navidad.

    ResponElimina
  5. Son preciosos. Gracias por el enlace pero me gustaria saber como le haces el pompon tan peque, a mi me queda hecho un desastre! Saludos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mil gracias. :) El pompón requiere un poquito de maña, sí. Yo uso una plantilla de 1,6 cm de diámetro y hago el agujero central con una perforadora de papel de las corrientes. Prueba así. Con un poco de paciencia seguro que te queda perfecto. Por supuesto una vez acabado hay que retocarlo con las tijeras.

      Elimina
  6. Does anyone know a place where this is translated into English? It a lovely pattern, I just wish I could read it

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi, Anna. I recommend you try the Google Translator. If you have any question just contact me via email (descabdello@gmail.com) and I'll help you.

      Elimina
  7. love these too, very cute. Do you have the english pattern?

    ResponElimina
    Respostes
    1. I'm sorry but the pattern is only avalaible in catalan. I recommend you try the Google Translator. If you have any question contact me via email (descabdello@gmail.com) and I'll be happy to help you.

      Elimina
  8. Muchas gracias, te escribo desde Lima- Perú, es muy magnánima tu actitud al brindarnos tu proyecto, que no solo aprendemos si no también el seguir aprendiendo. reitero mi agradecimiento.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias a ti. Encantada de compartir algunos de mis patrones. Saludos a Lima!

      Elimina
  9. Hola... Muchas gracias por compartir. Te escribo desde Lima Perú. En la sala de espera de la Clínica, mientras operaban a mi esposo, hice varios muñequitos de nieve. me sirvio para relajarme. Muchas gracias
    .

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ay, qué haríamos sin el ganchillo en esos ratos de espera y nervios... Pero seguro que todo ha salido bien! Un abrazo desde Cataluña y gracias por pasar a comentar.

      Elimina
  10. Where is the pattern ?? In english also

    ResponElimina
    Respostes
    1. I'm sorry but the pattern is only avalaible in catalan. I recommend you try the Google Translator. If you have any question contact me via email (descabdello@gmail.com) and I'll be happy to help you.

      Elimina