17 d’octubre del 2016

Temps de castanyes

És veritat: no fa fred, no hi ha ganes encara de menjar castanyes i de fet cada vegada és més difícil trobar la parada d'una castanyera al carrer, però la tradició és la tradició. L'any passat, per Halloween vaig estrenar en Vlad, el vampir, i vaig prometre per enguany un amigurumi més nostrat. Dit i fet, aquesta és la meva castanyera amigurumi.


El patró base és el del casteller amigurumi que vaig vestir de la colla Joves Xiquets de Valls fa només unes setmanes, amb notables diferències, com la faldilla, el davantal i la manteleta. Aquí tens el patró a punt per descarregar-te'l.


Però ja saps que de vegades la clau són els detalls. Així que busca una punta per cosir al davantal i un retall de roba per fer-li un mocador de cap.


Capítol a part mereix el cabell. Per fer-lo, he cosit al cap diversos blens de Dakar, de Lanas Stop, i després he fet un monyo, amb la tècnica amigurumi. Ho trobaràs tot detallat al patró.




Però aquí no s'acaba tot. L'altre complement essencial de la castanyera és la seva paperina de castanyes. Per fer-la no necessitaràs ganxet i fil sinó pasta FIMO, paper de diari, cola blanca, aigua i fil invisible. És més fàcil del que sembla: retalla un trosset de paper de diari, dóna-hi la forma de paperina i per endurir-la aplica-hi una barreja d'aigua i cola blanca al 50%. Les castanyes s'han de fer amb pasta FIMO. Un cop llestes, s'han de posar dins de la paperina amb una mica de gràcia i encolar-les. Per acabar, has de cosir la paperina a la mà de la castanyera amb fil invisible.

I ja ho tenim tot a punt per a la castanyada! Però, és clar, després de la castanyera les possibilitats de fer més amigurumis relacionats amb la castanyada es redueixen bastant, si no és que m'animo a fer una castanya, un panellet o un moniato. Així que probablement l'any vinent hauré de tornar a inspirar-me en Halloween.

30 comentaris:

  1. Guau!!! M'encanta!! T'ha quedat perfecte! Està plena de detalls. Moltes gràcies pel patró! Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Sílvia. A veure si t'animes a agafar el ganxet!

      Elimina
  2. Qué buena idea seguir con el clima... y es verdad que ya es tiempo de castañas... aquí hace frío!!!
    Te ha quedado genial... ^.^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, mi vena creativa está muy otoñal últimamente. Jajaja... Gracias por pasar. Un beso.

      Elimina
  3. Hola! que alegría encontrarte gracias a otras compañeras blogueras que tenemos en común.
    Me gusta un montón tu blog, así que con tu permiso me quedo por aquí.
    Esta castañera me encanta, con tantos detalles, preciosa!!!
    Un abrazo. Ani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bienvenida, Ani. Y gracias por tus palabras. Me alegro de tenerte por aquí. Ahora mismo voy a darte dos besos. :)

      Elimina
  4. Qué chula la castañera, no le falta detalle, preciosa!
    Gracias por participar en el Reto Halloween :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias a ti por pasar y por proponer el reto. Aunque mi participación no es nada terrorífica, no he querido perdérmelo. ;)

      Elimina
  5. Una castañera muy dulce.
    Este reto me esta permitiendo conocer unos blog geniales.
    Saludos

    ResponElimina
  6. Muito bonita!! Obrigado pela visita no meu blog! beijinhos

    ResponElimina
  7. Es preciosa tu castañera, además me parece más de nuestro país que halloween, jejeje Besoss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, no tiene mucho que ver con Halloween. Para el año que viene prometo algo más terrorífico.

      Elimina
  8. Me encanta!!! Te ha quedado chulísima y muy adorable con todos esos detalles, la pañoleta, su mandil con puntillita y las mini castañas, está genial y con patrón incluido. Gracias por compartir. Bikos

    ResponElimina
    Respostes
    1. La verdad es que sí he intentado cuidar hasta el último detalle. Y me divertí mucho haciendo las minicastañas.

      Elimina
  9. Ayyy,qué bonita es,me encantan sus detalles: el delantalito y el pañuelillo,me encanta su pelo y su carita amable. Es súper bonita.
    Muchos besos! :)

    ResponElimina
  10. Ens ha agradat molt la castanyera que has teixit y cada un dels detalls que li has posat i que la fan única y tan bonica :) Així mateix hem trobat molt bona idea com has fet la paperina i les castanyes :) Moltes gracies per compartir el patró :) petons,

    Sandra i Dani
    SanDryCreaciones

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, moltes gràcies! Va ser divertit abandonar el ganxet una estona i empescar-me com fer la paperina i les castanyes. Un petó també per a vosaltres.

      Elimina
  11. Ostres! acabo de trobar el teu bloc ara mateix!! I quina meravella...per fi algú que posa patrons en català. Moltes felicitats!! anava buscant una castanyera i mira per on he trobat la teva!! A veure si me'n surto perquè no sóc cap experta!! Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Ester. Publicar patrons en català era precisament un dels objectius del blog, tot i que després m'he trobat amb seguidors de tot arreu. Pel que fa a la castanyera, segur que te'n sortiràs. I si tens cap dubte, escriu-me a descabdello@gmail.com i en parlem. Un petó ben fort.

      Elimina
    2. No! les gràcies a tu! si no he llegit malament et dius Judith, oi? Saps que en principi jo m'havia de dir així !! ;)
      ets un sol...acabo de veure el teu patró del casteller....quines mans tens!! Moltes felicitats per tot...jo vaig fent poquet a poquet...no sóc pas cap experta..muahhh

      Elimina
    3. Sí, em dic Judith. Fixa't! Jo m'havia de dir Ruth! Hahaha. Aquests pares indecisos... A veure si també t'animes amb el casteller. I si tens qualsevol dubte ja saps on trobar-me.

      Elimina
  12. Hola me encata todos tus personajes

    ResponElimina