1 de maig del 2017

Un flamenc als aiguamolls

El flamenc és una au singular, no només pel seu color rosa, que per cert es deu a un dels microorganismes dels quals s'alimenta, sinó també per un coll sinuós, unes potes llarguíssimes, un bec ganxut... Sembla una au molt exòtica quan de fet, a només uns quilòmetres, al delta de l'Ebre, n'hi ha bandades espectaculars.

El meu flamenc, però, no forma part d'una bandada del delta de l'Ebre sinó que s'ha trobat sol entre tots aquests ànecs en un petit aiguamoll a Cambrils que, per cert, és un dels meus racons preferits.


I és que no em vaig poder resistir al flamenc publicat a Zoomigurumi 5, disseny d'Irene Strange. Això sí, vaig fer alguns canvis en la tria de colors de manera que en el meu flamenc hi ha una explosió de rosa en totes les tonalitats del meu stash. Quant al patró, tot i que està classificat de dificultat mitjana, és bastant fàcil. Les úniques possibles dificultats són teixir les potes, que són un tub estret, i també l'arquitectura del bec, que està molt ben explicada. Ara bé, per donar forma al coll i a les potes és imprescindible posar-hi filferro. És una llàstima perquè això implica que aquest amigurumi té una finalitat exclusivament decorativa i que no és apte per jugar-hi.


El patró és genial. De fet, els llibres publicats per Amigurumi patterns sempre són una garantia. Tot i que n'hi ha uns quants més abans el primer de la sèrie es va publicar l'any 2012 i també després fa uns mesos s'ha publicat Zoomigurumi 6, aquest és un dels meus preferits: ja n'han sortit el camell de Woolytoons i el paó de Pica Pau, i n'hi ha d'altres a la llista l'alpaca, la morsa i el cocodril, segur.

12 comentaris:

  1. Me encanta!!!
    Tengo un flamenco casi casi terminado... aunque es mucho mas peque que este...
    Te ha quedado precioso!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Ana. La verdad es que es resultón. Me muero por ver tu flamenco. ¿Reunimos una bandada? ;)

      Elimina
  2. Me encanta esa foto entre los patos ja ja...les alegra el humedal con ese colorido tan bonito que has elegido.
    Te quedó muy muy bonito ;-)
    Bss.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja. Sí que alegra el humedal. Y a la gente que paseaba por allí más todavía. No veas cómo se reían. Lo que hay que hacer para hacer una foto original.

      Elimina
  3. És molt divertit! m'encanta com t'ha quedat...ja fa ganes d'estiu! una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Mabel. És veritat que els flamencs fan estiu, no sé per què. Però són bonics tot l’any. ;)

      Elimina
  4. Precioso! Con lo que me gustan los flamencos y todavía no he tejido ninguno. Te ha quedado genial y la foto... Me encanta!
    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Luna. Si estás pensando en tejer un flamenco, éste es perfecto. En realidad, todos los patrones del libro son geniales. En cuanto a la foto, no es fácil, sobre todo si una es algo tímida, hacerla en un lugar público y además concurrido (y no me refiero a los patos sino a personas) pero el entorno era ideal.

      Elimina
  5. T'ha quedat perfecte! M'encanta!!! Tens tota la raó, aquest llibre i tots els de la sèrie són genials! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Sílvia. La veritat és que a mi m'encanta aquesta col·lecció.

      Elimina