16 de setembre del 2019

Keanu, el koala que adora els koales

Ta-txaaan! Per fi, després de moltes setmanes de feina, et presento en Keanu, el koala que adora els koales. És el meu nou patró prèmium i ja està disponible a EtsyEn total, un arxiu de 12 pàgines i més de 45 fotos, com sempre en català però també en espanyol i anglès. I tot per menys de 4 euros.


Fa poc més d'un any que no publicava un patró prèmium. L'últim va ser en Rainbow, el faune. I no és pas per falta d'idees sinó per falta de temps. No he calculat quantes hores hi he dedicat en total però sí que sé que només per fer les fotos del pas pas, sense comptar l'estona d'editar-les, he necessitat 6 hores.

Però tornem a en Keanu i en concret a la seva samarreta. Tenia ganes d'introduir el jacquard o el tapestry en el patró. Crec que aquestes tècniques provoquen el pànic en moltes ganxetaires però sobretot per desconeixement. I jo, modestament, he volgut treure-hi ferro i compartir tot el que he après sobre aquestes tècniques els últims anys amb Pica Pau que per cert ja ha amenaçat amb tapestry a dojo en el seu pròxim llibre, Gallimelmas o El duende de los hilos. 


Per exemple, saps la diferència entre jacquard i tapestry? El jacquard és la tècnica per fer canvis de color en una zona concreta, com la cara o el musell de l'Audrey Gazelle o la samarreta d'en Keanu, salvant les distàncies. En canvi, en la tècnica del tapestry s'aplica el mateix sistema però al llarg de tota la filera per crear sanefes, com en el patró d'en Bonny, el fraret. Així doncs, quina és l'única diferència? Doncs que quan es treballa amb la tècnica del tapestry cal anar arrossegant dins el teixit els fils amb què no es treballa per recuperar-los quan convé. Per contra, en el jacquard, com que la tècnica s'aplica de forma més localitzada, no cal.

I si en el patró d'en Keanu s'ha d'utilitzar la tècnica del jacquard, havia de compartir el truc per evitar que els punts s'inclinin cap a la dreta. Quan el vaig descobrir gràcies a un tutorial d'El duende de los hilos vaig tenir la sensació que és un d'aquells trucs que tothom sap però que poques comparteixen: teixir en front loops. Alguna top del tapestry com Ameskeria proposa teixir en back loops amb el mateix objectiu, però en el cas dels amigurumis fer-ho en front loops és habitualment la millor opció.

Tot això, que també explico en el patró, és imprescindible per fer la samarreta d'en Keanu. Són només 6 fileres amb la tècnica jacquard i, per tant, una fita assequible tant si es té experiència amb aquesta tècnica com si no. 

Seguint amb el disseny i deixant de banda el jacquard, crec que té algunes característiques que són ja marca de la casa, com unes potes i uns braços bastant originals, més enllà de la forma bàsica de la tècnica amigurumi. Ah, i m'he adonat que tinc tendència a dissenyar amigurumis asseguts: la papallona, la libèl·lula i també en Berndt i la Judy, els monstres. Crec que això mereix una anàlisi de personalitat... Pot ser un reflex de la meva aversió a fer esport, contra la qual intento lluitar pel bé de la meva salut?

Prometo que el meu pròxim patró prèmium no estarà assegut. Això sí, espero que no hagis d'esperar un any per veure'l. De fet, jo ja el tinc en ment i, per cert, no estarà assegut però tampoc dret. Endevines de quin animal es tracta?

8 comentaris:

  1. Ualaaaaaaa que trabajazo Judith!
    Que decirte...es precioso y esa camiseta es lo más!
    Eres una artista del amigurumi, y tus diseños son preciosos y a la última con el jacquard que como dices, está tan de moda.
    Keanu es muy achuchable y te deseo mucho éxito con tu nueva y maravillosa creación!
    Un besazo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ay, muchas gracias, Ani! Eres un sol! Muchos y muchos besos!

      Elimina
  2. Ainsssss, pero porqué no tendré yo más tiempo?? Así aprendería a hacer amigurimis como ese Koala que me ha enamorado.
    Qué curre te has dado con el patrón. Escribir para crochet es muy difícil.
    Un besito y mucha suerte¡¡

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja! Lo mismo pienso yo pero al revés: por qué no tendré más tiempo para aprender a hacer otras cosas con el ganchillo... Pero hay que poner remedio a esto, Gema: tienes que hacer un amigurumi sí o sí, sea el koala o cualquier otro. Anda, anímate! En cuanto empieces no podrás parar... Jajaja. Gracias por la visita, guapa!

      Elimina
  3. Que lindeza de coala, Judith!!! Ele já está na minha lista! Adoro conhecer técnicas e truques novos , é sempre uma oportunidade de aprimorar nossos trabalhos! Adorei!! Muito sucesso pra você! 🌷

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muito obrigada, Carol! Eu já estou ansiosa para ver seu coala! Um abraço.

      Elimina
  4. Qué chulo Judith!
    Lo vi en IG... y tenia ganas de pasarme con tranquilididad por el blog...
    Es un trabajo precioso... me encanta el detalle de la camiseta z esa carita de simpàtico!
    Lo pondré en mi lista... jejeje
    Enhorabuena!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias, Ana! Lo de la camiseta lo tenía yo entre ceja y ceja hace tiempo ya. Ojalá mi koala esté en los primeros puestos de esa lista... Jajaja. Muaks!

      Elimina