3 d’octubre del 2022

Astèrix i Obèlix, en versió amigurumi

Crec que no necessiten presentació però per si de cas et recordo que Astèrix i Obèlix van ser creats cap al 1960 pel guionista Renée Goscinny i el dibuixant Albert Uderzo. Aquests irreductibles gals, que vencen sempre els romans i treuen de polleguera en Juli Cèsar, viuen en un llogarret fictici al nord de la Gàl·lia cap a l'any 50 a. C. 

És evident que no em vaig poder resistir a la versió amigurumi que ha dissenyat Noobie on the hook, que és senzillament impressionant.


Potser hauria preferit uns amigurumis amb un disseny més convencional, amb cames i peus, però aquesta forma de bitlla és un dels senyals d'identitat d'aquesta dissenyadora més aviat desconeguda. I t'asseguro que l'originalitat no s'acaba aquí...

D'entrada, l'Astèrix sembla el més fàcil. Malgrat això, el cabell requereix invertir-hi una bona estona i les ales del casc, tot i que a la foto no s'aprecia gaire, són una obra d'enginyeria. També vaig fer i desfer el cos unes quantes vegades fins a trobar l'alçada ideal per a la cintura. Però el que m'ha portat pel camí de l'amargura han sigut la cantimplora de poció màgica i l'espasa, que són autèntiques miniatures. En realitat, he de confessar que hi he fet alguns canvis perquè seguint les instruccions no me'n sortia.


Quant a l'Obèlix, ja et pots imaginar que les ratlles verticals em feien pavor, però amb una mica de paciència i, això sí, fent punt baix en X, han quedat prou bé. El cinturó amb tot de detalls, les trenes acabades en un llacet i les banyes del casc han sigut els altres reptes a l'hora de teixir el gal que de petit va caure a la marmita de la poció màgica. Ah! I el repte que no he superat és la cintura dels pantalons amb crab stitch. No és la primera vegada que aquest punt se'm resisteix. Així que hauré de seguir practicant.


I com a companyia per a aquesta parella que ha venut més de 350 milions de còmics no podia faltar l'Idèfix, aquest gos, probablement de raça Schnauzer, sempre a la cerca d'ossos. Com si no n'hagués tingut prou de miniatures, l'Idèfix fa tot just 8 centímetres i està compost per 12 peces.

Hauria pogut continuar creant personatges d'aquest llogarret gal, perquè el patró de Noobie on the hook, de gairebé 50 pàgines i moltíssimes fotos del pas a pas, inclou també les instruccions per fer el druida Panoràmix, la marmita de poció màgica, un menhir si ho recordes, l'Obèlix és repartidor de menhirs i un senglar, que és el menjar preferit de l'Obèlix.

Amb tot això, presagio un gran èxit per a Noobie on the hook. Tot i tenir un estil molt marcat i poc infantil que no atraurà les ganxetaires més clàssiques a la recerca de nines i conilletes vestides de rosa, és una gran professional del disseny.

I si t'han agradat els irreductibles Astèrix i Obèlix en versió amigurumi, ja t'avanço que aquest mes la cosa va de personatges i que els pròxims no són una parella sinó un trio. No te'ls perdis!

16 comentaris:

  1. Son geniales Judith!!!!
    Nada más verlos se nota que es un patrón complicado... con tantos detalles.... pero realmente merece la pena!!!
    Ideales!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muuuuy complicado! 😅 Pero ha sido divertido! Gracias, Ana! Besos!

      Elimina
  2. Se ven fantasticos, hermosos! Me encantaron!
    Besos

    ResponElimina
  3. Qué pareja tan encantadora!!! Te quedó fantástica.
    Besitos

    ResponElimina
  4. Ohhhh que bonics que t'han quedat!! Les miniatures a mi també em costen molt!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pel camí de l’amargura m’han portat, aquestes miniatures! Hahaha! Per no parlar de les ratlles verticals, dels cabells... Si necessites un cop de mà, ja m’ho diràs! 😉

      Elimina
  5. Un trabajazo pero ha merecido la pena. ¡Enhorabuena!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias, Sonia! Sí, un trabajazo, con mayúsculas. Jajaja. Pero tienes razón en que ha merecido la pena! Muaks!

      Elimina
  6. Me encantan como ya te comenté. Se nota que detrás de ellos hay un gran trabajo, están muy bien elaborados y muy conseguidos. Chapó.

    *Besos de colores*

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oh, muchas gracias, Maricarmen! Desde luego me han tenido entretenida bastantes días! Jajaja! Un beso!

      Elimina
  7. Lo de los diseños sencillos no es lo tuyo, eh. Te los vi en Instagram y flipé, qué de detalles tienen. Te han quedado de cine.

    Bicos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja! Fíjate que me he propuesto volver a la sencillez o esto se salía de madre... 😅 Gracias, Leti! La verdad es que tienen un currazo! 😘

      Elimina
  8. Ja els he començat!!
    No em queden tan bé com a tu, però poc a poc i bona lletra. Ratlles de l'Obèlix superades!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei! Doncs potser les ratlles verticals són el més difícil... Vinga, que ja hi tens el peu al coll! I si necessites ajuda, xiula! 😉

      Elimina