25 de gener de 2016

Vols fer un tauró de ganxet?

De tant en tant, pregunto a la Carla i al Biel quin amigurumi volen. L'última vegada els vaig dir que havia de ser un animal marí. Jo esperava amb candeletes que un dels dos demanés un dofí, per tenir una excusa per teixir el dofí de la Christel Krukkert, publicat a Zoomigurumi 4, però de moment haurà d'esperar perquè la seva tria no va anar per aquí.

La Carla m'ho va posar fàcil i va voler una tortuga. Dit i fet. Per sort, la tortuga de Pica Pau li va encantar. Però el Biel no estava ni per dofins ni per estrelles de mar ni per peixets de colors. Ell volia un tauró! I no podia ser un tauró qualsevol perquè ja em va recordar que els taurons tenen el ventre blanc i unes grans brànquies.


Amb aquestes condicions vaig començar la recerca per Internet però amb pocs resultats. A més, coneixent el Biel, vaig pensar que li agradaria més un tauró ferotge amb una mandíbula assassina que un tauró amansit de dibuixos animats. Busca que buscaràs fins que vaig desistir. Aleshores em vaig armar amb els llapis de colors, la llibreta de notes i el ganxet. I vet aquí el resultat.


Primera condició: ventre blanc. Teixir una peça bicolor és precisament una de les dificultats del patró, sobretot si és petita. Et recomano per damunt de tot molta paciència. També és clau no teixir en espiral, com és habitual en els amigurumis, sinó acabar cada filera amb un punt invisible i començar la següent amb una cadeneta. D'aquesta manera, l'esquena i el ventre quedaran paral·lels. Vigila a més a l'hora de canviar de color que els fils sobrants estiguins ben fixats i també et recomano tallar-los sempre en lloc de deixar-los per recuperar-los a la filera següent. Si no, tindràs una teranyina de fils i no podràs ni posar-hi el cotó sintètic.

Segona condició: unes grans brànquies. Per sort, no hi ha res que no solucioni una mica de fil de perlé brodat. Si a més fas una puntada damunt dels ulls, l'expressió ferotge està garantida.

Tercera condició: una mandíbula assassina. Aquesta és l'altra dificultat del patró. A partir de la filera 32 es treballa només en gris per fer la mandíbula superior. Un cop enllestida i amb fil blanc es fa la mandíbula inferior. Després cal teixir la boca, que són dues peces primer cosides entre si i després encaixades a la mandíbula. Per a les dents, només cal fer tres nusos en un tros de fil i després tallar-lo ben arran. Per assegurar els nusos hi pots aplicar una barreja de cola i aigua, més o menys al 50%. 

Desenllaç: el Biel dorm cada nit amb el tauró, juntament amb la resta de la seva col·lecció. Per tant, no deu ser tan ferotge com a mi em semblava.

Get the english pattern.

15 comentaris:

 1. Wow...
  No es muy complicado hacer la boca asi abierta?
  Te ha quedado de lujo!

  ResponElimina
  Respostes
  1. La verdad es que fue un rompedero de cabeza. Pero no está mal el resultado, verdad?

   Elimina
 2. It looks amazing
  http://soldenochedecocrochet.blogspot.com.ar/

  ResponElimina
 3. Me encanta, vaya cara de mala leche que tiene jaja
  Te ha quedado genial :D

  ResponElimina
 4. Realmente una obra de arte.. felicitaciones

  ResponElimina
 5. Oh my grandsons will love this!!! Making 3 (1 for me, too) Thank you.
  ~Tess

  ResponElimina
 6. Is there a way to get this pattern in English? Its absolutely amazing and I love it but unfortunately cannot understand it in Catalan. Can you please help me?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Thanks a lot. Actually the pattern is only avalaible in catalan but I have a proposal for you. Contact me via email (descabdello@gmail.com). I will send you a draft of the english pattern and you test it. How about that?

   Elimina
  2. Thanks to the help of another fan of the shark, now the crochet pattern is available in english. Enjoy crocheting!

   Elimina