29 de febrer del 2016

Vols fer el robot BB-8 de ganxet?

La febre de Star Wars també ha arribat al món dels amigurumis i ja es comencen a veure a la xarxa molts patrons per fer, entre altres personatges, el robot BB-8. Era d'esperar: com que tot són peces esfèriques i circulars és relativament fàcil convertir-lo en amigurumi. 


Entre tots els patrons gratuïts que he trobat, he escollit el de Casey Barnes, disponible a Ravelry. I l'he escollit perquè està elaborat exclusivament de ganxet, sense peces de feltre; perquè no hi ha gaires brodats, que no són el meu punt fort, i perquè les peces circulars d'aquest patró són de les més reeixides.

Malgrat que en primera instància el patró ja m'agradava, hi he fet alguns canvis, poc significatius. El primer és teixir el cap d'una sola peça. A més, he substituït els punts alts de les peces circulars per mitjos punts alts perquè si no la circumferència em quedava ben boteruda. A continuació pots decarregar-te'n la traducció i l'adaptació que n'he fet.


El que no he traduït són les indicacions per fer l'esfera principal, és a dir, el cos. Perquè no hi he fet cap canvi i per peresa bàsicament. I és que no és el patró típic que qualsevol amb una mica d'experiència a teixir amigurumis ja fa d'esma: 1 punt, 1 disminució...; 2 punts, 1 disminució... No, és completament diferent. Se suposa que és el patró de l'esfera ideal i és del blog Ms Premise-Conclusion. Jo l'he seguit i potser sí que és ideal, però l'altre model també resulta i és més fàcil.

Ah! Un suggeriment: posar ulls d'amigurumi això sí, de mides diferents al mig del cercle de fil negre que fa d'ull. El que no té aquest BB-8 en versió amigurumi són antenes. Ja n'hi ha que han remugat... però ningú no és perfecte.

3 comentaris:

  1. My husband now wants one haha I have to crochet one for him Thanks for sharing!
    http://soldenochedecocrochet.blogspot.com.ar

    ResponElimina
  2. Xulíssim! Gràcies per l'enllaç i la traducció. Una abraçada

    ResponElimina