24 d’octubre del 2016

Com reduir l'stash de drapet

Molt sovint les teixidores es mostren prepocupades per reduir el que anomenen stash. Per sort, jo no tinc aquest problema. Com que sempre utilitzo el mateix fil de cotó ja em va bé tenir-ne stash, és a dir, almenys un cabdell de cada color. A més, com que per sort o per desgràcia sóc molt ordenada, tinc una llista dels colors que utilitzo per comprar sempre la mateixa marca i evitar tenir-ne restes. Concretament, treballo amb 45 colors entre Marbella Cotton i Cotton Nature 3.5, totes dues de la casa Hilaturas LM, i Nilo, que a causa del tancament de Lanas Stop vaig substituint progressivament per Keops, de la casa Valeria Lanas.

Però no volia parlar dels fils de cotó que compro habitualment sinó de l'stash de drapet. Això sí que em resulta més difícil de gestionar. D'una banda, per a projectes grans rarament encerto la quantitat de drapet que necessitaré. Per exemple, vaig comprar quatre cabdells per fer un puf i me'n va sobrar un de sencer. D'altra banda, em costa imaginar què puc fer amb les petites quantitats que van quedant al fons de la cistella de cabdells de drapet, com l'animal print que em va sobrar després de fer una bossa de mà i un moneder. Precisament arran d'això i amb aquestes restes, va sorgir la idea de fer una polsera de drapet. Què et sembla?


Per fer-la, només necessites una mica d'imaginació, saber fer nusos i unes quantes peces com les que jo vaig comprar a El Taller, concretament a la botiga de Reus. 

El que més em preocupava era la tanca. Em sembla que no hi ha gaires tanques pensades per a polseres de drapet. Així que al final vaig comprar unes tanques d'imant a Amigurumi Bags. No són l'ideal però amb fil, agulla i una mica traça també me'n vaig sortir.


El resultat és una polsera més xula del que em pensava i que a ma germana li va agradar molt. Però també he de reconèixer que amb tot el que vaig comprar em vaig gastar uns 12 euros i que vaig utilitzar encara no dos pams de drapet. Així que tinc el mateix stash i 12 euros menys. Per tant, objectiu no acomplert.

Juliol de 2022: Actualment les botigues El Taller i Amigurumi Bags estan tancades.

8 comentaris:

  1. Jo… es que haces de todo!!!! Y no se te resiste nada!!!!
    Una idea estupenda… y a pesar del gasto extra yo creo que merece la pena!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja. No vayas a creer. Algunas cosas se me resisten pero yo insisto. ^^

      Elimina
  2. La pulsera m'encanta la veritat com t'ha quedat és una ideal original per aprofitar retalls de trapillo... segur que se te n'acudirà alguna més que et porti menys despesa i més gasto de drapet! Ànims, una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, Mabel. He de trobar una manera d'aprofitar aquests retalls. Quan la trobi ho sabreu. ;) Una abraçada.

      Elimina
  3. Qué bonita!! Un trabajo precioso para darle uso a los restos de trapillo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Rosana. Aunque tendré que hacer muchas más para reducir el stash. ;)

      Elimina
  4. Molt bona idea! Reciclar és el millor, i més si és amb tant de gust!

    ResponElimina