19 de desembre del 2016

El meu primer experiment amb chalk paint

Sí, jo també m'he comprat alguns fascicles de la col·lecció "Crea y decora", de Planeta de Agostini, i m'he llançat a fer experiments amb chalk paint o pintura amb guix.


De fet, el pimer contacte amb aquest producte va ser pintar i envernissar el moble amb calaixos en el qual precisament guardo els cabdells de llana i altres estris com els ganxets, però, és clar, això no té gaires secrets. Aquest ha sigut realment el meu primer projecte decoratiu amb chalk paint: reciclar aquest pot de llauna, que ja fa alguns anys contenia un panettone i que estava decorat amb un estampat nadalenc tirant a hortera. 


Molt intuïtivament, després de fullejar els fascicles, vaig pintar el pot amb una esponja per no deixar marques de pinzellades. Vaig triar el color Mint entre els pots de mostra de La Pajarita que regalen amb cada fascicle. Tot i haver de fer dues capes, encara me'n queda la meitat. A continuació vaig envernissar el meu pot de llauna amb vernís ultramat, també de La Pajarita.

Ara venia el més difícil. Vaig decidir decorar-lo amb la tècnica de découpage. Així que vaig començar retallant unes flors i fixant-les amb cola transparent per a découpage. Sí, el resultat és millorable, segurament perquè no era paper d'arròs sinó un paper bastant normal. Però crec que no hauria sigut capaç de retallar en un paper d'arròs. Per tant, ja em conformo.


L'últim pas va ser aplicar-hi cera per donar al meu pot de llauna un aspecte envellit. Concretament, vaig barrejar cera blanca i cera fosca. També he de millorar aquesta tècnica. Vaig aplicar la cera amb por perquè no estava segura del resultat.


En definitiva he après molt amb aquest projecte i he acomplert el meu objectiu: reciclar un pot hortera. Així que continuaré experimentant.

10 comentaris:

  1. Doncs per ser un experiment, t'ha quedat mooooolt bé!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, guapíssima. I m'ho he passat bomba! Així que no es pot demanar més. :)

      Elimina
  2. Sincerament, t'ha quedat genial. I segur que en el proper treball, no cometràs els errors que dius, tot i que jo no els veig.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Laura. A mi m'agrada molt però de prop sí que hi ha alguna imperfecció.

      Elimina
  3. Vaya... a mi me parece de tienda!
    Y tardaste mucho?
    De verdad es el primero???

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja... De verdad de la buena. Es que en las fotos las imperfecciones no se ven tanto como al natural. Y tampoco tardé mucho. Sólo es que hay que esperar el tiempo de secado antes de dar otra capa.

      Elimina
  4. Doncs t'ha quedat fantàstic no em puc ni imaginar com era el pot abans però el que si et puc dir és que ara és fantàstic! A veure amb quin nou projecte ens sorprendràs? una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Mabel. T'asseguro que abans era bastant hortera. Intentaré continuar sorprenent-vos!

      Elimina
  5. Pues para ser el primero te ha quedado muy bien! Me gusta mucho el resultado, muy vintage.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mil gracias, Rosana. Tengo que confesar que a mí también me encanta.

      Elimina