12 de novembre del 2018

Un disseny de concurs

Si em segueixes, ja saps que des de l'any 2015, un any després de començar a fer ganxet i d'estrenar aquest blog, cada tardor em presento al concurs de disseny que convoca Amigurumi patterns. Enguany el tema és la prehistòria. Pfff! Quan ho vaig saber em va decebre una mica. Vaig pensar que tot es limitaria a dinosaures, troglodites i algun mamut. I potser no soc l'única decebuda perquè a hores d'ara, només 10 dies abans que s'acabi el termini per presentar-se al concurs, hi ha poc més de 200 dissenys, quan per exemple l'any passat es van superar els 700.

Però si cada any em plantejo aquest concurs com un repte nou, i no pas amb la intenció d'obtenir més vots que les dissenyadores consagrades que s'hi presenten, vaig pensar que havia d'acceptar el repte. Això sí, sense pressa, perquè soc de les que creu que potser sí que la inspiració t'ha d'agafar treballant, però que no la pots estar esperant sinó que més aviat arriba per sorpresa. I efectivament, a poc a poc, una idea va anar agafant forma: un dinosaure sortint de la closca.


Posats a triar, vaig decidir fer un dinosaure ben extravagant: un parasaurolophus. No tinc ni idea de dinosaures però Google em va donar un cop de mà. Ara bé, no deu ser tan extravagant com jo em pensava o més d'una ha tingut la mateixa pensada que jo perquè ja t'avanço que hi ha més d'un parasaurolophus a concurs. 

El parasaurolophus és un gènere de dinosaure herbívor que va viure a l'Amèrica del Nord en el Cretaci superior, entre 75 i 65 milions d'anys enrere. La principal peculiaritat del parasaurolophus és una cresta cranial que podia fer més d'un metre i mig dels 10 metres totals de llargada del cos. Hi ha diverses hipòtesis sobre la funció d'aquesta cresta cranial, però sembla que els paleontòlegs estan d'acord que era un ressonador natural per emetre senyals sonors i comunicar-se amb altres membres de la mateixa espècie.

Però no vull fer-te una classe de paleontologia sinó explicar-te el procés de disseny. Un cop tinc una idea, el primer pas és pensar per quina peça començaré. Si és indiferent l'ordre en què s'han de fer les peces, com en aquest cas, acostumo a començar pel cap. Tenia clar que el meu dinosaure havia de tenir uns narius prominents i uns ullets endormiscats. Per fer la cresta, vaig necesitar dos o tres prototips, però curiosament, quan dissenyo un nou amigurumi, no trigo gaire a donar per definitiva la primera peça. La resta, en aquest cas el cos i sobretot la closca de l'ou, ja va costar una mica més malgrat semblar més fàcil. Ah! I el xumet va ser una idea d'última hora per a la qual vaig necessitar 10 prototips diferents!


Per als colors vaig voler defugir el verd típic dels dinosaures i vaig optar pel carabassa i un dels meus colors fetitxe: el corall. Però si ara fos a fer potser optaria pel blau, que per cert no és gens habitual en la meva paleta de colors.  

Ah! Entre finals de novembre i primers de desembre està prevista la votació popular per triar els dissenys guanyadors. No t'ho perdis i, si quan has vist el meu bebè parasaurolophus no has pogut evitar un ooohhh, reserva-li un dels 10 vots que pots atorgar.

Després de la votació, el meu bebè parasaurolophus es va classificar en la posició 304 d'un total de 567 participants.

14 comentaris:

  1. Es un encant aquet dinosauri. Segur que guanyas, tens el meu voto, m'agrada molt, feliçitats.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, moltes gràcies, María! La perspectiva de guanyar és poc realista, però t’agraeixo molt el comentari. Un petó.

      Elimina
  2. WOOOOOOW!!!! Judith, te quedó fascinantemente hermoso!!! Genial!!! Muchísimas felicidades!!! Cuentas con mi voto!!! Te deseo la mejor de las suertes para tu participación en el concurso!!! Saludos desde México...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias por tus palabras y tu voto, Lizbeth. Con comentarios así, una no puede tener la autoestima baja. Jajaja. Un abrazo.

      Elimina
  3. oooooohh! pero que monada de bichillo!!! es precioso y seguro que un candidato a los primeros puestos de la escala!...y ya sabes que los número uno , no son siempre los ganadores!
    Tu bebé prehistórico (es que con ese nombre, lo llamaré bebé je je)es un amigurumi precioso de verdad...y en ese color, divino!
    Suerte y ya tienes mi voto. Muuuak!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Te gusta el color? Menos mal! No estaba yo muy convencida después de la sesión de fotos... Y tienes toda la razón: es un dinosaurio de nombre impronunciable. Jajaja. Eso me pasa por querer ser original! Muchas gracias, Ani. Cuento con tu voto! ;)

      Elimina
  4. oooooooooh ja pots comptar amb el meu vot !!!!!! M'encanta artista
    Petons
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta és la reacció que volia: un oooooooooh ben gros! Moltíssimes gràcies, Glòria. Un petonàs.

      Elimina
  5. Me encantaaaa!!!
    Ya tienes mi voto...
    No he visto los demás diseños... pero este es una ternura!
    Besitos!

    ResponElimina
  6. Oh dear, this is an absolute cutie-pie! Adorable!

    ResponElimina
  7. Wooooowww, quina cucada!!! Hauria d'haver quedat primer. Pots compartir el patró? Moltes merces

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, moltes gràcies! Llàstima que ja no ets a temps de votar! ;) El patró de moment només són quatre apunts en una llibreta però potser en el futur em decideixo a compartir-lo.

      Elimina