6 de març del 2017

Puff stitch per fer un moneder

Fa gairebé tres anys que vaig fer el meu primer moneder de ganxet. Va ser un regal per a la meva germana i, gairebé tres anys després, el moneder estava a punt de desintegrar-se. Era hora de reciclar la tanca.

Em va semblar molt avorrit tornar a fer el mateix moneder amb un color diferent. Així que vaig xafardejar a Pinterest fins que vaig ensopegar amb aquest model. Semblava extret d'un llibre o una revista en japonès. Vaig continuar remenant fins que vaig trobar el gràfic per fer el moneder. No m'agrada gens no poder citar el dissenyador i també dubto que sigui un patró gratuït. Però això sol passar amb els patrons en japonès i la veritat és que no m'hi vaig poder resistir.


El flamant moneder de la meva germana està fet amb puff stitch. Com se'n diu en català? No en tinc ni idea. Necessito urgentment un diccionari terminològic de ganxet anglès-català. És la primera vegada que teixia amb puff stitch. No és fàcil però el resultat paga la pena. Llàstima que no es pot teixir en espiral.


Com que la tanca és força petita, només 6,50 cm, amb tres fileres de puff stitch va ser suficient. Això sí, no m'aclaria amb el gràfic a l'hora de fer l'acabat. Així que senzillament vaig cosir les dues peces entre si.


I vet aquí un moneder nou de trinca!

10 comentaris:

  1. Un portamonete dolcissimo. Molto bello il punto che hai usato, lo utilizzerò sicuramente :)
    Licia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Grazie mille, Licia. É vero che il punto é bellissimo.

      Elimina
  2. super cuqui! m'agrada molt... com sempre, tot art!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, guapa! La veritat és que el resultat és un moneder molt bufó.

      Elimina
  3. Muy original!!! y que alegria da cuando sacas algo así tan mono del bolso...y que no se encuentra en ninguna tienda además je je
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eso sí! Es absolutamente exclusivo! Jajaja... Gracias, Anni. Un beso.

      Elimina
  4. És una xulada, i a més aquests monederets resulten d'allò més practics, perquè tenen molta capacitat! Segur que aquest també el farà servir moltíssim. Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Mabel. La veritat és que em fa tanta enveja la meva germana que estic pensant fer-ne un per a mi.

      Elimina
  5. Super chulo... pero qué complicado!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mí, todo lo que no es punto bajo me parece complicado, pero hay que atreverse!

      Elimina