10 d’abril del 2023

Temptacions amigurumi

Sempre dic el mateix. Jo no soc gaire de nines. Però Lulu Compotine té un encant particular per dissenyar-les i la Glòria, amiga de les xarxes que ha transcendit la virtualitat, té una gràcia particular per temptar-me. I cal dir que la va encertar de ple, perquè teixir l'Hortense, aquesta grangera pèl-roja, i la seva gallina és una autèntica delícia. 

Em van enamorar tots els detalls de l'Hortense, tant abans de posar-m'hi com durant el procés, que és el que té més mèrit: els mitjons, els farbalans del vestit, les sabatetes... I el millor és que tot encaixa a la perfecció.

Quant a l'arquitectura, amb una alçada considerable de 34 cm era de preveure que l'estabilitat del cap seria un problema. Però aquesta dissenyadora francesa ho té tot previst, ja que el patró original proposa un mètode que havia vist en altres ocasions però amb el qual encara no havia experimentat. Es tracta d'acabar el coll amb una mena de tub de 10 o 12 fileres extra que després s'introdueix al cap. Tot i que aquest mètode no supera l'estabilitat del pal de fusta que acostumo a utilitzar en amigurumis amb un cap enorme i un coll escanyolit, s'ha de reconèixer que és suficient i que fer servir només fil i cotó sintètic és una garantia de seguretat.

En tot el procés d'elaboració de l'Hortense, només vaig tenir un petit problema. I és que Lulu Compotine proposa fer el cabell amb moher o algun fil de fantasia. Ni tenia cap d'aquests fils entre el meu stash ni tenia ganes de buscar-ne un, entre altres coses perquè no és fàcil treballar-hi. Així que vaig optar pel meu fil de cotó habitual. De tota manera, tenia coll avall que si no feia servir el mateix fil que en el patró original Hobbii Diablo, que ja sembla una premonició hauria de fer-hi modificacions. I posats a fer, em vaig inspirar en el cabell de la fada Abril de La Crochetería per al serrell i les trenes de l'Hortense.

Els complements per a la meva grangera són una gallina ponedora, que jo he fet blanca i no rossa, i un cistell ple d'ous frescos. I aquí sí que he fet alguns canvis perquè els ous semblaven d'estruç i no de gallina. Així que he optat per una versió més petita tant dels ous com del cistell.

I a tu, quin amigurumi t'ha temptat últimament?

16 comentaris:

  1. Desde su trenza y flor en el cabello, su canasta, sus calcetines y zapatos, de arriba a abajo esta muñequita es una preciosidad junto a su gallinita!
    Besos

    ResponElimina
  2. Me encanta Hortensey estoy de acuerdo contigo, aunque no seas muy de muñecas, ver los diseño de LuluCompotine es una tentación y al final apetece hacer muñecas.

    Eso de que propongan diferentes hilos en los patrones no acaba de gustarme. yo entiendo que las diseñadoras tengan su idea y la quieran plasmar y quede todo bien explicado en el patrón, pero en el caso de los amigurumis creo que debería darse siempre la opción de hacer todo con el mismo hilo. Si quieres el pelo original tienes que hacer así y si prefieres hacerlo con algodón pues haces asá.

    Has salvado el obstáculo con matrícula de honor, qué bien quedó esa trenza y esa gallina y esa cesta de huevos.

    Bicos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Completamente de acuerdo!!! Lo del pelo ya es lo bastante complicado como para encima hacerlo con un hilo distinto! Muchas gracias, Leti! Y que diseñadoras como Lucienne nos tienten con muchos más amigurumis! 😉😘

      Elimina
  3. Tus amigurumi me encantan siempre! pero últimamente más! que yo soy muy de muñecas y conejitos ja ja ja.
    En serio, es una chulada Judith, y te ha quedado de maravilla.
    Y la gallina mooola un montón😄
    Y estas fotos primaverales animan a tope! conjunto 10!
    Muaks

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estás en racha, entonces! Jajaja! La gallinita es una monería, verdad? Muchas gracias, Ani! Besos!

      Elimina
  4. Judith t'ha quedat perfecte !!!!!! Quina passada, m'encanta.
    Les temptacions sempre venen de tu, que veig tot el que fas i jo també vull, ets una artista. Petonssssss

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, que aquesta vegada has sigut tu qui m’ha temptat! Hahaha! És un disseny fantàstic! A veure per quin de tots els que vas comprar comences tu! Gràcies i un petó ben gros! 😘

      Elimina
  5. Judith, esta muñeca es una preciosidad, con su gallina y su cesta llena de huevos frescos, qué maravilla!
    Yo últimamente tejo solo los amigurumis que me piden mis sobrinas, jajaaa.

    *Besos de colores*

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es maravilloso tejer a demanda! Así sabes seguro que acertarás! Jajaja! Qué ilusión que te guste Hortense, aunque no sea un personaje manga famosísimo! Gracias, Maricarmen! Muaks!

      Elimina
  6. Ay que monada!!! Llena de detalles encantadores y esa gallinita y la cestita con los huevos, una maravilla.
    Besitos fuertes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Marta! A mí me enamoró nada más verla... 😍

      Elimina
  7. Es un diseño precioso que te ha quedado fenomenal.
    Besitos

    ResponElimina
  8. Me ENCANTA... te lo comenté en IG y tenía ganas de pasarme por aquí y leer la entrada para ver si el patrón necesita cambios o no... jejeje
    Es verdad que lo del pelo con otra lana es un rollo... y lo has solucionado perfectamente!!!
    Besitos

    ResponElimina
    Respostes
    1. El único problema es el pelo y se puede improvisar fácilmente. Por lo demás, el patrón es una maravilla. De hecho, Lucienne ya está entre nuestras top, no? 😉 Jejeje! Muaks!

      Elimina