15 de setembre del 2014

Vols fer una Gorjuss de ganxet?

M'encanta l'estètica entre vintage i gòtica de les Gorjuss i, tot i que no em van gaire les nines, quan vaig trobar aquest patró el vaig guardar a la meva llista d'amigurumis pendents. El patró, amb molt d'èxit per Internet, és un disseny de Madres hiperactivas. Si vols saber les modificacions que hi he fet i els detalls del procés, continua llegint.

Quant al patró, m'ha encantat la idea de teixir les cames i el cos d'una sola peça. D'aquesta manera, l'acabat és fantàstic. Però com que a més tinc la mania de teixir el cap i el cos també d'una sola peça, perquè així el cap té més estabilitat i no es decanta tant com quan s'ha de cosir al cos, he acabat fent tota la nina d'una sola peça, a excepció dels braços, és clar. És bastant difícil perquè l'alçada final són 33 cm i s'hi ha d'anar posant progressivament el cotó sintètic, però l'acabat s'ho val. Ah, un detall: la meva Gorjuss porta calces.

Continuant amb els canvis en el patró, no he teixit les cames en fileres com suggereix la mare hiperactiva bloguera sinó en espiral; això sí, amb compte que els canvis de color quedessin en una zona discreta. És que no suporto teixir en fileres! També he fet alguna modificació en el cos i per acabar he canviat les proporcions dels braços.

El vestit de la Gorjuss és genial. Teixir-lo amb punts alts és tot un encert. Per exemple, el vestit de la Pippi Langstrump està teixit amb punts baixos i el conjunt és massa monòton. En canvi, aquest vestit fet de punts alts té tot un altre aire, rematat per la punta cosida al baix del vestit. La idea de l'escot també és fantàstica ja que permet amagar les costures dels braços. Això sí, el procés de cosir l'escot al vestit és força laboriós perquè almenys jo ho he fet un cop ja havia posat el vestit a la nina. De fet, no se m'acudia una altra manera de fer-ho.

Capítol a part mereixen els cabells. Estan fets de fil de perlé negre, amb un gran resultat. Ara bé, calen hores i gairebé tres cabdells de fil. Vaig intentar atapeir força els fils de perlé per evitar que es veiessin clapes però no em refiava del resultat i vaig optar per fer una base per al cabell amb fil de cotó negre.

També és important la llargada dels cabells. Evidentment després es pot retocar amb unes estisores, però mira de no fer curt. A la Gorjuss de la foto, que és la segona que he fet, vaig voler estalviar fil de perlé, però francament per mig cabdell no val la pena. Per al meu gust els porta una mica massa curts. Per aprendre a fer els cabells d'un amigurumi, a Madres hiperactivas es recomana un tutorial del blog EssHaych. Ah, sí, el llaç! La veritat és que, un cop enllestits els cabells, per més que m'hi esforcés la Gorjuss sempre semblava despentinada. Així que al final li vaig posar una cinta als cabells.

Només falta comentar els detalls de la cara. És important que els ulls siguin ovalats. Després de molt remenar només vaig trobar aquests de 10 mm en una botiga virtual. Amb el que no m'he atrevit és amb el maquilltage de les galtes. He llegit que hi ha qui utilitza maquillatge de veritat i qui utilitza ceres de colors, però com que sense maquillatge ja m'agradava no em vaig arriscar.

A continuació trobaràs el patró adaptat amb el qual he fet la meva Gorjuss.


Juliol de 2022: Actualment el blog Madres hiperactivas no està disponible. 

2 comentaris:

  1. Ay qué bonita!!!!
    Yo estoy empezando ahora con las muñecas... siempre me ha parecido complicado el pelo... así que voy a ver el enlace que propones!
    Besos!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Con el arte que tú tienes con el ganchillo seguro que cualquier muñeca te queda genial! Un abrazo.

      Elimina