8 de desembre del 2014

Vols fer una ballarina de ganxet?


Sí, la idea és tirant a carrinclona però a certa edat totes les nenes van a classe de ballet. I si la idea és carrinclona els patrons que trobava encara ho eren més. Així que em vaig decidir a crear un disseny propi i, després de molt fer i desfer, me'n vaig sortir.


Abans de posar-m'hi, tenia un parell d'idees clares: havia de ser un amigurumi d'entre 20 i 25 cm d'alçada i, més important encara, havia de ser d'una sola peça des dels peus i fins al cap. 

Em preocupava especialment el cabell, perquè no em veia amb cor de tornar a fer una cabellera com la de la Gorjuss però els monyos que proposen alguns patrons tampoc no m'agradaven. Per contra, trobo que aquests blens ondulats són originals i no suposen una inversió de temps exagerada. Un cop cosits, només s'han de lligar amb un llacet.

Quant al rostre, els ulls ovalats per a les nines són un encert. Per rematar, unes pestanyes i un somriure brodats amb fil de perlé.

Ah! I què me'n dius, de les sabatilles? M'encanten.

The pattern is only available in catalan, but here are the ballet shoes crochet pattern in english.

14 comentaris:

  1. Respostes
    1. Hi, Kris. The pattern is not avalaible in English, only in Catalan. I recommend you try the Google Translator. If you have
      any question just contact me via email (descabdello@gmail.com) and I'll help you.

      Elimina
    2. Kris, thanks to your comment and others, now the ballet shoes crochet pattern is available in English. Enjoy knitting!

      Elimina
  2. Estic de sort, volia trobar uns patrons o instruccions d'una ballerina per fer-li a sa meva filla i ho he trobat aquí i en català, no m'hompuc creure. Abans q res gràcies, es lo que cercava, quan la acabii t'envío foto segur. Merci. Som de Menorca.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Úrsula. M'encanta que hagis ensopegat amb el meu patró. Tant de bo a la teva filla li encanti la ballarina. Espero la foto amb candeletes. I si tens cap dubte escriu-me.

      Elimina
  3. Hola muy hermosa la bailarina, pero me gustaría saber como se teje el pelo . Espero me pueda ayudar de antemano muchas gracias.
    Saludos desde Chile

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Carolita! Qué bien que te parezca hermosa! Para tejer el pelo hay que hacer una base y luego 22 mechones que hay que coser alrededor. Está todo en el patrón, pero si tienes alguna duda concreta escríbeme a descabdello@gmail.com y la resolvemos.

      Elimina
    2. Hola, yo los mechones los he hecho sin cortar el hilo. Los he ido haciendo por todo alrededor, así ya me quedan pegados al casco del pelo y solo tengo que subirlos en una coleta.

      Elimina
  4. Hola, jo la teva ballarina l'he trasformat en una fada, les ales les he fet amb el patro d'una papalona de la pàgina de tejiendo peru.com. No se com posar-te la foto...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gran idea, Antònia! He vist una foto de la teva fada al web Patrones amigurumi. Llàstima que, suposo que per error, no consta com una versió del meu patró.

      Elimina
  5. Hola,me encantaría hacerle una bailarina para mi hija,ya que baila ballet,pero tengo un problema,no se catalán,y el la parte del cabello no me aclaro,me lo podrías explicar por favor?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Claro, Eva. Para el pelo primero hay que hacer una base. Si vas siguiendo el patrón verás que a partir de la fila 7 se teje en hileras y no en espiral. Luego, hay que hacer 22 mechones que se cosen alrededor de la base. Para los mechones debes hacer una cadeneta de entre 20 y 26 puntos, según el largo necesario, y luego una hilera de puntos bajos. Una vez cosidos, estos mechones se recogen en una coleta con un lazo. Si aún así no te aclaras, escríbeme a descabdello@gmail.com y te envío la traducción de las indicaciones para hacer el pelo.

      Elimina
  6. Hola!!! Que belleza!!! Felicitaciones!! Mi problema con el patrón es que necesitaría en español. Si es posible, te lo agradezco desde ya. Cariños. Estela

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Estela. Gracias por tus palabras. De momento el patrón sólo está disponible en catalán, pero yo creo que no tendrás ninguna dificultad para entenderlo. También puedes probar con el traductor de Google, que es genial. Y si no te aclaras escríbeme a descabdello@gmail.com. Intentaré ayudarte con mucho gusto.

      Elimina