15 de maig del 2017

Pues suaus d'eriçó

A mi aquest petit eriçó, rodonet i suau, em té el cor robat però també he de reconèixer que, segons alguns, com el Sr. Descabdello, no s'assembla gaire a un eriçó. La meva teoria és que alguns han vist pocs dibuixos animats en la infantesa i menys encara en l'edat adulta. Cras error.


Però tornem a l'eriçó. És un patró gratuït d'AmiguruMei, publicat a Craft Passion, que fa temps que tenia pendent. I per què he trigat tant a posar-m'hi? Per una qüestió logística: no trobava el fil adequat per fer les pues. És veritat que hi ha bastants fils amb aquest efecte però el marró no sol ser habitual a la paleta de colors. Així que quan vaig descobrir el Katia Chantilly en el color 57 a Puntos de fantasía vaig fer un salt d'alegria. Potser té un efecte ovella més que no pas efecte pues d'eriçó, però aquesta és també la proposta d'AmiguruMei, la qual cosa converteix aquest eriçó en un amigurumi molt dolç. Això sí, en lloc d'incorporar aquest fil a la peça principal, el que he fet és una mena de casc amb el Katia Chantilly i després l'hi he cosit.


Fora de la dificultat de trobar el fil adequat per simular les pues, el patró és molt senzill. Idees tan simples per fer el musell -llàstima que ara tinc un ull de seguretat desaparellat- i la mandíbula inferior donen un resultat espectacular.

I quina va ser la pedra a la sabata a l'hora de fer el meu eriçó? Doncs els ulls. No sé per què però no la vaig encertar fins a la tercera versió! Al final vaig optar per uns ulls ovalats de 8 mm que vaig col·locar entre les fileres 11 i 12 amb uns 8 punts de separació aproximadament entre tots dos. També vaig provar per enèsima vegada d'enfonsar els ulls, tal com proposa el patró d'AmiguruMei. Aquest cop vaig seguir un tutorial de Tejiendo con Chico. El tutorial és genial. De fet, en un primer moment vaig pensar que ho havia aconseguit però, quan vaig acabar de posar cotó sintètic a l'esfera del cos, ja havia recuperat la forma. De manera que gairebé no es nota.


Però, malgrat totes aquestes vicissituds, com deia a l'inici aquest eriçó de pues suaus i somriure entremaliat m'ha robat el cor. I a tu?

Juliol de 2022: Actualment la botiga Puntos de fantasía està tancada.

16 comentaris:

  1. Doncs jo el trobo súper cuqui! Felicitats!

    ResponElimina
  2. Genial!!!! Me encanta este ericillo es que tiene una carita que dan ganas de apachurrarlo.
    Besos

    ResponElimina
  3. Efectivamente...no ha visto ningún erizo el Sr.Descabellado ja ja está clavadito...no puede ser más tierno este amigurumi.
    Esa florecilla entre las puas lo hace aún más bonito si cabe.
    Bss.

    ResponElimina
  4. ohhhh i tant que sembla un eriçó!!!! Poca imaginació que té el senyor descabdello!!!

    ResponElimina
  5. És super bonic i jo si que he identificat que és un eriçó, un eriçonet molt suau però un eriçó. Agafen ganes d'acariciar-lo! Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Mabel. És tan suau que em feia por que no semblés un eriçó. Una abraçada.

      Elimina
  6. Como me gusta!!!!!
    Tiene una carita de lo mas dulce!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Síííí! Yo creo que esa boquita sonriente es el factor clave.

      Elimina
  7. M'encanta! És xulíssim!! I ja li pots dir al Sr. Descabdello que sí que s'assembla a un eriçó jajaja Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que entre totes ja l'hem convençut. Hahaha. Un petó.

      Elimina