25 de setembre del 2017

A fer nones

Sempre ho dic: no m'agraden gaire les nines. I he de confessar que els bebès tampoc. Sí, flagel·leu-me, mares de família. Sempre he pensat que és perquè jo ja tinc un nen interior i no pas gaire amagat però el Sr. Descabdello discrepa: diu que no tinc un nen interior sinó 22 com a mínim! Però ja m'estic desviant del tema. Tot i que havia començat dient que no m'agraden gaire les nines, fins i tot a mi en Hoki em va entendrir. És tan dolç, amb aquests ullets dormilegues... A més, encara no havia provat cap patró d'Amour Fou Crochet. Així que m'hi vaig decidir.


El patró és, en línies generals, fantàstic. Per exemple, compleix amb el requisit de ser senzill i, malgrat això, donar com a resultat un amigurumi original. Només he afegit el llaç al pantalonet inspirada per Mis pequicosas. Els ulls brodats són un encert i també m'han agradat molt les galtes brodades amb punt de creu. Nassos i melics no són habituals en el món dels amigurumis però en aquest disseny són imprescindibles. I és tan fàcil com fer un puff stitch o com en diu la Carla Mitrani al patró en espanyol un punto pochoclo. Aquesta sí que és bona! Un altre sinònim a la llista i jo sense saber com dir-ne en català! 


Però no tot són flors i violes. I és que he tingut un clar problema en les proporcions: he hagut de suprimir 4 o 5 fileres del cap després de tantes provatures ja no recordo amb exactitud quantes per aconseguir una forma arrodonida, pròpia d'un cap. I una darrera qüestió que no m'ha agradat del patró és que la dissenyadora proposa teixir la gorra amb un fil més gruixut i un ganxet de 4,5 mm. Per què se suposa que he de tenir un fil més gruixut? I per què se suposa que el resultat de la gorra amb un fil més gruixut serà proporcional al cap? Em sembla que el més lògic és teixir tot l'amigurumi amb el mateix tipus de fil, precisament per assegurar la proporcionalitat. Potser sí que estic rondinaire però és que quan compro un patró, precisament perquè hi ha una feina de disseny al darrere, espero poder fer ganxet tranquil·lament i sense haver de prende notes ni amoïnar-me mirant l'amigurumi des de totes les òptiques possibles per decidir si faig una filera més o no.  


Malgrat aquestes ensopegades, el resultat final és molt tendre. La prova és que en Hoki va ser un dels gairebé 50 amigurumis que vaig vendre al Mercat d'Artesania de Montbriart, a Montbrió del Camp, en el qual, tal com et vaig mostrar a Instagram Stories, vaig participar. Per cert, una cita imprescindible per als amants de l'art!

18 comentaris:

  1. Ay nena... te ha quedado precioso...
    Coincido contigo en todo lo que comentas... yo también pienso que usar una lana de otro grosor añade problemas... pero en fin...
    Lo importante es que el resultado de tu bebido es sencillamente genial...
    Un besote!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ah, pues menos mal. Creía que era la única protestona... ;) Un beso, Ana.

      Elimina
  2. Molt mono! Per cert, a mi tampoc m'agraden gaire les nines.. Jejeje... Ei, no vaig veure que vas anar a un "market"!! Jo això del Stories ho porto fatal! A veure si penges una foto al IG jejeje

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Almudena. No vas veure la meva parada a Instagram Stories? Doncs va ser tot un èxit. Si tothom que es va parar a comentar els meus amigurumis me n’hagués comprat un hauria exhaurit les existències. Hahaha.

      Elimina
  3. Me encanta el bebé. Yo siempre tengo problemas con las lanas porque las mías son muy finas así que ne tengo que comer la cabeza y retocar casi todos los patrones, pero merece la pena 😘

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues sí que ha merecido la pena, Vicky, aunque da un poquito de rabia tener que retocar un patrón. Un beso.

      Elimina
  4. Carai 22 nens interiors? doncs quina feinada que tens ! ja els pots controlar? M'has fet riure i molt amb aquesta afirmació. Doncs la veritat és que es ben bonic i el toc de les galtes amb punt de creu em sembla un detall genial! Visca la canalla, records a tots/es. Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, no els puc controlar. Hahaha. D’això es queixa el Sr. Descabdello. A mi també m’encanten les galtetes. Gràcies, Mabel. Un petonàs.

      Elimina
  5. Este amigurumi es como tu bien dices..de esos sencillos de tejer pero con un resultado precioso!
    Me alegro de que hayas tenido tanto éxito en el mercado de artesanía...que sean muchos más!
    Muaks💋💋

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Anni. La experiencia en el mercado de artesanía fue genial. El año que viene repito seguro! Besossss.

      Elimina
  6. Que bonito es Hoki! Es que es tan tiernecillooo... te ha quedado precioso!
    Besos

    ResponElimina
  7. Jajajaja, lo de 22 niños interiores me ha matado xD

    Hoki te ha quedado precioso!! La verdad que es un fastidio cuando en un patrón tejen con otro tipo de hilo/grosor, y más si cambian para todo, zapatos con uno, vestido con otro... pufff... me da una rabia!!!

    Con lo de la cabeza, creo que la autora tiende al óvalo, porque a mi con el osito me pasó lo mismo... salía apepinada, pero no dejan de ser bonitos!

    Un besazo preciosa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mientras andaba deshaciendo hileras me acordé de tu comentario sobre Pemberley. Ya ves que coincidimos, tú, yo y mis 22 niños interiores. Jajaja. Gracias, guapa. Muak!

      Elimina
  8. Que maco t'ha quedat i molt tendre! M'han agradat les galtes a punt de creu, li donen un toc especial. Que bé que vagis vendre tants amigurumis al Mercat d'Artesania de Montbrió, el cap de setmana del 14 i 15 d'octubre també participaré a la Fira Medieval del meu poble, a veure si tinc tanta sort com tu....m'hauràs d'explicar el secret...
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Mònica. Estic segura que t'anirà molt bé en aquesta fira i que no necessites que t'expliqui cap secret. La meva experiència és que la gent, independentment de si compren o no, valoren molt les coses fetes a mà i originals. Molta sort!

      Elimina
  9. Tienes como se hace . Es muy rica y me gustaria hacer.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es un patrón de Amour Fou Crochet. En el primer párrafo del post tienes el enlace a su tienda en Etsy. Anímate a comprarlo! Seguro que no te defraudará!

      Elimina