31 d’octubre del 2022

Halloween amigurumi

De tot l'univers de Tim Burton, Nightmare before Christmas, la pel·lícula en stop motion dirigida per Henry Selick, és la meva preferida. No és d'estranyar, doncs, que sempre hagi buscat un patró per teixir el Jack i la Sally en versió amigurumi. N'hi ha, tot i que no a cabassos, però els acabava descartant per difícils, ja que sovint es tractava d'amigurumis articulats o amb brodats impossibles.

Així que quan vaig descobrir aquests dissenys de KR Amigurumi no ho vaig dubtar ni un moment. Sí, s'ha de reconèixer que es tracta només d'una aproximació als personatges, però com sovint li dic al Sr. Descabdello això és ganxet i no màgia. 

Pel que fa a aquesta versió d'en Jack, la relació entre dificultat i semblança és bastant equilibrada. Potser no és prou alt, ni prou prim i el tors no està gaire aconseguit, però el personatge és perfectament reconeixible. 

Ara bé, el patró de Karina Romero és tirant a justet. Per exemple, hi ha alguns errors imperdonables com no indicar en quin punt del cos cal canviar de color o on s'han de cosir els ulls de la calavera. També he fet alguns canvis, com simplificar la cua del jaqué, fer la corbata d'una sola peça o improvisar per fer les sabates, ja que en la proposta original són unes simples esferes.

Amb el que no em vaig atrevir va ser amb les ratlles diplomàtiques del vestit jaqueta d'en Jack, que en la meva versió s'ha hagut de conformar a vestir de negre.

En el cas de la Sally, la semblança amb la nina de drap enamorada d'en Jack a Nightmare before Christmas és mínima, sobretot pel que fa al rostre, sense aquells ulls ametllats i aquells llavis vermells. Però les alternatives que vaig trobar per la xarxa, la majoria basades en la tècnica del brodat, eren bastant més aterridores que una nit a Halloween Town.

Quant al patró, no tinc grans crítiques, llevat de les nul·les recomanacions per brodar els detalls dels ulls i les nombroses cicatrius del cos. L'arquitectura del vestit, tot i que força entretinguda, és molt original. Això sí, vaig haver de fer-hi alguns canvis perquè era massa estret per a la meva Sally. 

Capítol a part mereix el cabell. Vaig dubtar molt a l'hora de triar el color. Si ho recordes, Nightmare before Christmas recrea una atmosfera fosca i lúgubre, amb la qual cosa no aconseguia decidir-me entre els diferents tons de vermell: sang, teula, cirera... Al final, vaig optar per aquest color corall, segurament massa alegre per a Halloween. Per descomptat, com ja és habitual segurament per un excés de cotó sintètic, vaig haver de fer modificacions en el cabell perquè encaixés en un cap encara més gros que la calavera d'en Jack.

I per rematar aquesta parella mítica del cinema d'animació, era imprescindible una versió amigurumi d'en Zero, el gos fantasma d'en Jack. En aquest cas, es tracta d'un patró gratuït de Kuroneko Crochet, però amb algun canvi improvisat, especialment al cos.

En aquesta pel·lícula que va marcar un abans i un després en el cinema d'animació, el Jack, avorrit de celebrar Halloween cada any, descobreix per casualitat Christmas Town i decideix que aquesta vegada per Halloween hi haurà llums de colors, regals, rens voladors, joguets i tota la parafernàlia nadalenca, amb Santa Claus inclòs. La Sally, molt assenyada, intenta advertir en Jack del desastre que s'esdevindrà, però ell no li fa cas i el Nadal de Halloween Town acaba sent terrorífic.

I tu, ets més de Halloween o de Nadal?

16 comentaris:

  1. Como sempre, sua atenção aos detalhes deixou o resultado incrível, meus parabéns!! Não me recordo direito do filme, vou saindo com a vontade de revê-lo... 😊

    ResponElimina
    Respostes
    1. É um filme imperdível, Carol! Você tem que vê-lo novamente. Muito obrigada pelos parabéns! Um abraço.

      Elimina
  2. Te ha quedado un trio muy chulo; no soy nada de Halloween, diría incluso que odio esta fiesta, así que sí,soy mucho más de Navidad jaja. Besito

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esta película sirve para Navidad también! 😉 Jejeje. En serio, si no lo has hecho tienes que verla. Gracias por la visita, María! Un beso!

      Elimina
  3. Te quedaron geniales!!! A mi me parece complicadísimo.
    Besitos fuertes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ay, te aseguro que fáciles no son... Pero me divertí mucho, que es de lo que se trata. 😉 Gracias, Marta!

      Elimina
  4. Qué chulada!!!
    No conocía a esa diseñadora.... me he pasado a ver... y la verdad es que me gusta mucho más tu versión... jejeje.
    Y qué mal que no ponga los detalles de dónde colocar los ojos... odio que hagan eso...
    Nada más verlos en IG me dieron sudores... con esos cambios de color... jejeje
    Yo no celebro Halloween... creo que ya me ha pillado "mayor"... :P

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja! Con sudores estuve yo bastantes días, hasta que conseguí terminarlos. El resultado me gusta pero no me han quedado ganas de repetir. En cuanto a Halloween, yo tampoco lo celebro pero esta película me encanta. Gracias, Ana! Eres un sol!

      Elimina
  5. Tú dirás que es fácil, pero sólo de ver el vestido de Sally con tantos colores ya me tiembla todo. Yo, como mucho, hago rayas horizontales de colores diferentes, pero nada más. ¿En serio el patrón original tenía raya diplomática en el traje? ¿cómo se hace eso? Tengo que echar un vistazo. En cualquier caso, Jack está muy guapo vestido de negro.

    Bicos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ay, Sally fue mi pesadilla particular! Entre el vestido, el pelo y las cicatrices bordadas... ni te cuento! La raya diplomàtica del traje de Jack era bordada también, pero ni me atreví ni tenía ganas ya... Jajaja. Moitos bicos, Leti!

      Elimina
  6. Te han quedado geniales!! Y sí, cómo bien le dices al Sr. Descabello, esto es ganchillo y no magia, aunque a veces parece magia auténtica, en cuanto ves a los personajes sabes perfectamente quienes son!
    Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tienen ese toque justo de la magia amigurumi... Puedes reconocer a los personajes pero tienen su estilo propio. En realidad, eso es algo que me gusta de la técnica amigurumi. 😉 Gracias, Pilar!

      Elimina
  7. Oooh, cuando los vi en Instagram me quedé alucinada, los tres son chulísimos! Le has dado un toque entre terroríficos y dulces que me encanta.

    *Besos de colores*

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja! Son el cóctel ideal entre terror y dulzura... Es verdad! Gracias, Maricarmen! Un beso!

      Elimina
  8. Menudo trío más molón!...y ya te adelanto que yo soy muy poco de este festejo, pero sí de algunos de los personajes de Tim Burton.
    Y tu ganchillo Judith...ya tiene mucho de varita mágica😜
    Muuaks

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ooohhh! Que me sonrojo... Gracias, Ani! Coincido contigo: no soy de Halloween pero algunos personajes de Tim Burton son entrañables. Un beso grandote!

      Elimina