8 de setembre del 2014

Vols fer un chihuahua de ganxet?


Volia fer un gos petaner però la meva veïna adora els chihuahua. Així que aquí el teniu. Es tracta d'un patró japonès d'autor desconegut que fa temps que circula per la xarxa. El pots trobar traduït a Amigurumies o a Sweet Dollies.


Jo, com sempre, hi he fet algunes modificacions. La principal és que el cap del meu chihuahua és una mica més petit. I tot i així... També he fet algunes petites variacions a les orelles, les potes i la cua. Ah! I pel que fa al color, hi he fet alguns detalls en blanc, a més del musell. Per acabar, he substituït el mocador al coll, que vaig trobar poc glamurós per a un chihuahua, per un collar. Aquí tens totes les indicacions a punt per descarregar-te-les.


Un parell de trucs que caldria tenir en compte. A la cua, com ja és habitual, en lloc de cotó sintètic hi he posat un netejapipes. Quant al musell, si teixia la franja central a continuació de la peça circular no em quedava prou simètric. Així que he teixit les dues peces per separat i després les he cosit al cap. Pel que fa als detalls en negre, procura no utilitzar fil de cotó ni llana sinó fil de perlé. Ah! I un darrer consell: alerta amb els ulls. L'expressió d'un amigurumi pot canviar radicalment segons on els posis. Per tant, fes proves fins que el resultat et convenci.

L'objectiu, tant del mocador com del collar, és dissimular la costura entre el cap i el cos. El mocador, però, també evita que quedi en primer pla l'anell màgic amb què es comença a teixir el cos. Com que vaig desestimar el mocador, per aconseguir això mateix i també per intentar donar més estabilitat a aquest petit amigurumi, vaig optar per fer-lo assegut. La idea és de Rebotando de una cosa a otra. I aquest és el resultat. La veritat és que queda divertit i no es veu l'inici del teixit, però cal reconèixer que no he guanyat gaire en estabilitat i que, més que assegut, sembla que estigui dret damunt de les potes del darrere. Si, com jo, decideixes fer-lo assegut, has de tenir en compte de no emplenar massa de cotó sintètic les potes del darrere i de fer almenys una filera de més a les potes del davant.

2 comentaris:

  1. Doncs a mi m'agrada, crec que és adorable i que els detalls en blanc, així com el collaret li donen un toc diferent als altres que s'han fet a partir del mateix patró.

    ResponElimina