28 d’agost del 2017

Més chalk paint

Em vaig divertir molt amb el meu primer experiment amb chalk paint, que mal m'està dir-ho va ser tot un èxit. Des de llavors, he continuat treballant-hi. Per exemple, he restaurat un balancí de bambú i he decorat amb la tècnica de foto transfer una capsa per amagar els cables elèctrics que niaven al costat de l'endoll principal de la sala. 

Sense més projectes a la vista, un dia, poc abans de l'estiu, va arribar a casa el Sr. Descabdello amb una capsa de galetes, tot cofoi perquè ja tenia una altra capsa de llauna per continuar els meus experiments amb chalk paint. A prendre pel sac l'operació biquini, perquè, és clar, primer ens vam haver de menjar les galetes.


Un cop ens vam acabar les galetes i vaig tenir la capsa buida vaig decidir provar la tècnica stencil amb una de les plantilles de la col·lecció "Crea y decora" de Planeta de Agostini, que d'aquí ve la fal·lera per la chalk paint. Vaig triar el color Sweet lime per pintar la capsa i Marron glacé per a l'stencil. Però la cosa no va anar tan bé com amb el découpage, protagonista del meu primer experiment. I és que he pintat aquesta bicicleta amb stencil un total de 5 vegades fins que el resultat em va semblar acceptable. Després d'aquestes cinc vegades per fi vaig aprendre que cal carregar molt i molt poc el pinzell d'estergir i que la paciència és la mare de la ciència.

Per rematar la decoració amb stencil, vaig voler pintar unes flors a la cistella de la bicicleta. La tècnica, senzillíssima, és recurrent en els fascicles de la col·lecció "Crea y decora": uns bastonets de cotó.


L'altre error va ser aplicar cera sense haver envernissat abans la capsa, amb la qual cosa els colors han quedat apagats. Un oblit imperdonable, després d'haver seguit tots els passos correctament en la primera capsa que vaig reciclar. I és que, contràriament al que em pensava, amb els anys guanyo en impaciència.

Malgrat tot, el resultat és bastant acceptable per a una capsa de llauna on podré desar galindaines diverses i ja miro al meu voltant a veure què més se m'acut que puc restaurar amb chalk paint.

6 comentaris:

  1. No sé... a mi me parece que los colores asi apagados quedan perfectos para el motivo de la caja... como que le da un aspecto vintage... no?
    Bueno... a mi me gusta... jejeje

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Ana. Es verdad que queda vintage. El que no se consuela es porque no quiere. Jajaja. Pero los colores vivos eran tan bonitos...

      Elimina
  2. Jajaja com he rigut amb la capsa de galetes del Sr. Descabdello, això se'n diu ser atent i pràctic porta una caixa de galetes perquè pintis i de passada us les pugueu menjar. A mi m'agrada molt com ha quedat amb tons suaus... jo aquest estiu també he fet proves amb el chalc paint però res a veure amb el teu nivell. Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ui, el meu nivell! Però si he pintat la bicicleta cinc vegades!!! Hahaha. Pel que fa al Sr. Descabdello, ja li he dit que si té ganes de menjar galetes no posi d'excusa els meus experiments amb chalk paint. Hahaha. Gràcies per tornar, Mabel. Et trobava a faltar.

      Elimina
  3. Jajajaja, lo de las galletas y la operación bikini ha sido genial, ayyy mujer! nos hubieses llamado a nosotras y entre todas.... :PPP

    A mi me gusta como ha quedado, como dice Ana, no sé como sería con los colores más vivos, pero con esa tonalidad le da un toque vintage de lo más bonito!! además, la esencia de esas latas es eso mismo, no? que nos recuerden a nuestras abuelas y sin lugar a dudas la tuya me la ha recordado!!

    Sigue así, porque lo estás haciendo de maravilla!
    Un besazo muuuuy gordo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja... Gran idea, Steffy, y muchas gracias por el comentario. Yo creo que miras mi experimento con muy buenos ojos...

      Elimina