11 de maig del 2020

Sobre zoologia i ganxet

Feia molt de temps que buscava un patró d'os rentador (mapache en espanyol). Quan ja gairebé m'havia decidit per un altre, vaig descobrir aquest disseny de Zip Zip Dreams, la marca de la dissenyadora turca Elif Tekten. El patró també està publicat a Zoomigurumi 8, llibre que no m'he comprat perquè, a banda del rentador i de la guineu de la mateixa dissenyadora, la resta d'amigurumis em deixa bastant indiferent, per dir-ho de forma delicada.


Aquests petits mamífers, que són originaris de l'Amèrica del Nord, són omnívors: en entorns naturals mengen plantes i fruites, a més de petits animals com rèptils o rosegadors, i en àrees urbanes acostumen a saquejar la brossa i a robar el menjar de les mascotes. Sigui com sigui, el que els caracteritza i els dona el nom en català és que si tenen aigua a prop tenen el costum de rentar els aliments abans d'ingerir-los.

Però deixem ja la classe de zoologia i tornem al ganxet perquè he d'explicar-te que el patró és fantàstic. Evidentment el que em va fer decantar per aquest disseny és com resol Elif Tekten el característic antifaç dels ossos rentadors: ni jacquard, ni ratlles ni feltre sinó tot de peces superposades. No et negaré que té la seva dificultat per exemple, les instruccions són diferents per a cada ull però paga la pena. Ah, el que he descartat són les galtes de color rosa. Ja m'agradava així, sense, i cosir les galtes em va semblar un excés de peces superposades.

Les orelles també estan molt aconseguides. I per sort, l'únic nas de seguretat que tenia en ple confinament no acostumo a utilitzar-ne però me'n quedava un li va que ni pintat.

Pel que fa a la resta, el patró és molt senzill: un cos amb una mica de panxa i la clàssica cua anellada. L'únic canvi que he fet és escurçar les cames i els braços.

Independentment de la classe de zoologia sobre els ossos rentadors si continues investigant descobriràs per exemple que a Europa estan considerats una espècie invasora, la veritat és que resulten adorables. I en versió amigurumi, encara més. No t'ho sembla?

12 comentaris:

  1. Precioso el mapache,lo vi en el libro de zoomigurumi 8 y ya lo tengo apuntado por si tengo que hacer un regalo.Te ha quedado genial y,como bien dices,la nariz le queda perfecta,estaba predestinada!!!
    La verdad que se considerará especie invasora,pero verles lavarse las manitas y los alimentos,no dejan indiferente a nadie,son adorables!
    Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, a mí también me encantan los mapaches! Pero, claro, en versión amigurumi me encantan hasta los animales más fieros. Jajaja. A ver si te animas a tejerlo. Yo creo que el patrón es genial! Pero tendrás que buscar una nariz que esté predestinada para un mapache. ;) Un beso, Pilar!

      Elimina
  2. Es una monada!!! Y me encanta la foto!
    La nariz le queda perfecta! Y creo que es un acierto no haberle puesto los coloretes...
    Qué interesante lo de los ojos!
    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Para la foto estrené este cubo que había comprado hace tiempo pensando que me sería útil como atrezzo. Jajaja. Ya no sabe una qué inventarse para las fotos... Gracias, Ana! Muaks!

      Elimina
  3. Es precioso!menuda colección amigurumi que vas tejiendo Judith.
    Curiosa la lección sobre limpieza de este animalito...a ver si copiamos más ja ja ahora que sabemos como lavarnos las manos, ya estamos mas cerca del mapache ;-))
    Muaks

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja! Cierto! No se me ocurrió hacer el símil con esta nueva costumbre imprescindible en los tiempos que corren... Gracias por la visita, Ani! Un besazo!

      Elimina
  4. M'encanta el os rentador (no sabia q es deua així en català) i m'encanta passar pel teu blog. El meu el tibc totalment abandonat. Petons bonica

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que de tant en tant em surt la vena de professora de català. Hahaha! Gràcies, Glòria. Ja saps que pots passar sempre que vulguis. ;) Un petó!

      Elimina
  5. Es realmente adorable!!!! Pero mira que carita!!! Si solo dan ganas de achucharlo, jajaja. Realmente me encanta, y la carita no puede estar mas conseguida para darle ese aire tan monísimo.
    Narices de seguridad? :O :O mira ya he aprendido algo nuevo, jajaja, aunque con lo que me cuesta encontrar los ojos no quiero ni pensar las narices, jajajajaja.
    Besote!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Verdaaad? Yo también creo que el antifaz está muy conseguido. En cuanto a la nariz de seguridad, tampoco es imprescindible. Se puede bordar la nariz y listo, que en realidad es lo más corriente. Pero coincidió que tenía una a mano y, mira, me ahorré el bordado, que tampoco tengo mucha maña yo para bordar! Jajaja. Gracias, Ayla. Muaks!

      Elimina
  6. Espectacular. Los mapaches son de esos animales que me parecen super complicados para hacer su versión amigurumi. Y el tuyo ha quedado perfecto. Los ojos son del tamaño perfecto, la nariz le queda ideal, el anitfaz tan característico de estos animales está super conseguido, y, sin lugar a dudas, estoy contigo, sobran los coloretes, está perfecto así.

    Bicos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sííí! Por eso no encontraba ningún mapache amigurumi que me convenciera hasta que dí con éste. Muchas gracias, Leti! Bicos!

      Elimina