13 de juliol del 2020

Gats vs. guineus

Continua la meva competició gats vs. guineus. Els meus dos animals preferits estaven gairebé empatats: 7 a 6. Però amb aquest nou amigurumi els gats tornen a situar-se al capdavant de la classificació. I és que, en un món perfecte, cada gat tindria una casa i en cada casa hi hauria un gat. 


Aquest gat en concret és d'Airali Design, una de les grans en el disseny amigurumi. I, tot i que el patró està molt ben explicat i conté moltes fotos del procés, t'asseguro que no repetiré. La raó és que és bastant difícil. I per acabar-ho d'adobar jo vaig triar la versió en jacquard.

La primera instrucció ja vaticinava la dificultat del patró: un anell màgic bicolor. Per descomptat, el jacquard ja comporta una dificultat inherent però cal afegir-hi que no et pots descomptar ni tan sols en un punt si vols que les potes quedin ben col·locades. En el meu cas, alguna cosa va fallar perquè el jacquard del pit no queda ben alineat amb les potes davanteres.

I no s'acaben aquí les vicissituds. El pas final va superar de bon tros la dificultat de la primera instrucció: després de fer les quatre potes el cos queda obert i cal continuar teixint en fileres per fer una mena de rectangle que fa les funcions de panxa i que cal cosir per tres dels costats. I això és una obra d'enginyeria per a les que hem après a fer ganxet amb les formes esfèriques dels amigurumis. De fet, ja m'ho temia i per aquest motiu sempre he descartat dissenys icònics com l'unicorn o l'alpaca de Pica Pau, en els quals imagino que s'utilitza la mateixa tècnica.

Pel que fa als detalls, els nusos francesos per bigotis que tant m'agradaven de la proposta original quedaven massa grossos amb el fil que habitualment faig servir per brodar. Així que al final vaig optar per uns bigotis més ortodoxos. I seguint amb l'expressió, vaig posar els ulls una filera més avall.

Per sort, amb les orelles i el collar més estret del que proposa el patró em vaig reconciliar amb el gat, tot i ser altiu, panxut i garrell. Trobar entre els trastos del Sr. Descabdello un cascavell del mateix to que el Tex Cotton de color carabassa que havia triat va ser la cirereta del pastís.

Pel que fa a la competició gats vs. guineus, ja t'avanço que aviat l'equip de les guineus remuntarà el resultat. Estigues atenta...

4 comentaris:

  1. Qué mono el gatito!!!
    Y si… tiene pinta de complicado… jejeje
    Yo no veo mal el Tapestry del pecho… claro que no sé cómo debería quedar!
    Te iba a decir que no conocía a la diseñadora… pero no es cierto! Hice el elfo de navidad… de hecho hice 7… para hacer un coro… y tengo 3 más en preparación para estas navidades…
    En fin, que me encanta tu gato… y que creo que sé qué zorro nos vas a presentar y estoy deseando verlo!!!
    Besos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ya estás con amigurumis navideños? Jajaja! Yo tengo alguna idea pero todavía no he empezado. Con el zorro tampoco! Y creo que voy a esperar a otoño: no sé por qué los zorros no me pegan con el verano y además no quiero parecer la loca de los zorros. Jajaja. Por supuesto, mi zorro va a ser exactamente el que piensas. Y tu abejita? Ya terminada? Estoy impaciente por verla! Muaks!

      Elimina
  2. Hola Judith...las dificultades siempre surgen para una cosa...aprender y mejorar.
    Tus amigurumis son preciosos y este gato es una pasada de bonito, no había visto un cascabel tan bien conjuntado en la vida je je
    Si no lo acoge nadie, mándamelo que tengo algunos ratones por el jardín.
    Muaks

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja! Te aseguro que el cascabel estaba en un rincón entre los trastos del Sr. Descabdello! Si hubiera buscado un cascabel de este color en una tienda no habría podido encontrarlo! Tienes toda la razón, Ani: me he quejado mucho pero son las dificultades las que nos empujan a aprender. Un beso grande!

      Elimina