16 de gener del 2023

'El petit príncep', en versió amigurumi

No sé si ho he dit o ho he insinuat ja alguna vegada, però el 2022 ha sigut un dels pitjors anys de la meva vida. Segurament per aquest motiu, tot i que per descomptat no he deixat de fer ganxet, ha sigut el primer any des que existeix Descabdello que no he dissenyat ni un sol patró.

Per tot això, he volgut començar el 2023 invertint la tendència i per fi he materialitzat aquest disseny que fa mooolt de temps que tenia al cap. Segur que reconeixeràs el petit príncep, la guineu, l'asteroide B 612 i la rosa. I és que El petit príncep és tot un clàssic que tothom, petit o gran, ha de llegir almenys una vegada a la vida. 

Però tornem al ganxet i al meu patró, que et pots descarregar gratuïtament en PDF.

Com et pots imaginar, els grans reptes a l'hora de dissenyar aquesta versió del petit príncep eren els pantalons i el cabell. Per als pantalons, vaig fer alguna prova però de seguida em vaig adonar que, malgrat no ser l'opció més fàcil, el més realista per reproduir aquests camalls de pota d'elefant era teixir una peça de roba a banda.

Quant als cabells, vaig posar el focus a aconseguir un resultat divertit i desenfadat sense complicar-te gaire la vida amb rínxols i costures. Tot i que és una mica entretingut, només una mica, crec que he acomplert l'objectiu.

Això sí, el meu petit príncep fa tot just 17 cm, amb la qual cosa fer la corbata de llacet o cosir uns botons de 6 mm de diàmetre són tasques de precisió gairebé quirúrgica.

Apassionada com soc per les guineus, no podia faltar aquest personatge central en la novel·la de Saint-Exupéry. De fet, no és un disseny nou: si ho recordes, vaig dissenyar aquesta petita guineu, tot i que en altres colors, per a la meva Anna de Teules Verdes. I tonem-hi amb la precisió quirúrgica, perquè aquest amigurumi està compost per 12 peces, sense comptar els ulls ni els elements brodats, però fa només 9 cm d'alçada.

Em podia haver limitat al príncep i la guineu, els dos personatges que revelen algunes de les veritats més essencials sobre la naturalesa humana que conté el llibre. Però no em vaig poder estar de dissenyar també l'asteroide B 612 i la presumida rosa que hi viu.

Ves quines casualitats, aquesta novel·la de l'aviador i escriptor francès Antoine de Saint-Exupéry es va publicar per primera vegada el 1943. Per tant, just enguany fa 80 anys. Crec que fer-ne la versió amigurumi és una bona manera de celebrar-los. T'hi animes?

20 comentaris:

  1. Estimada Judith, és un disseny magnífic, adorable i preciós. De ben segur que el teixiré, tot i que la guineu no sé que sortirà :).
    Gràcies per la teva generositat. petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Glòria! Com que no saps què en sortirà? 😅 És veritat que la guineu és gairebé una miniatura, però amb una mica de paciència segur que et queda genial! 😉 Un petó ben gros!

      Elimina
  2. Un trabajo espectacular, Judith. Me has dejado super intrigada con el pelo, qué bien queda, tengo que ver cómo se hace.

    2022 tampoco fue mi mejor año, pero ya ha quedado atrás, borrón y cuenta nueva. Tenemos un nuevo año por delante para disfrutar, pasar ratos de calidad con nuestra gente y hacer mucho ganchillo, por supuesto.

    Bicos

    ResponElimina
    Respostes
    1. El pelo es bastante convencional, no creas... Pero queda bien, no? 😉 Ojalá te animes a tejerlo... Así que 2022 tampoco ha sido un buen año para ti... No todos pueden ser buenos però qué ganas de olvidarlo... Jajaja. Espero que este haya empezado mejor! Gracias, Leti! Bicos!

      Elimina
  3. Gracias y mil gracias Judith por regalarnos esta preciosidad. No te miento si te digo que me he leido el libro tres veces, y que este año lo quiero volver a leer. Tu versión amigurumi es una de las más bonitas que tengo, pues creo que con tu patrón ya son tres, pero desde hoy ya tengo claro la versión de El Principito que tejeré.
    Ya veo que no era la única que quería que terminara ya el 2022, por algunas circunstancias no ha sido tampoco uno de mis mejores años, así que ya sabemos, ahora a por otra cosa mariposa.

    *Besos de colores*

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ooohhh! Muchas gracias, Maricarmen! Pues mira, para celebrar los 80 años del libro, nada major que releerlo y tejer a sus personajes! 😉 Bienvenida al club de las que tienen ganas de pasar página después de 2022... Espero que nos vaya bonito... Un beso!

      Elimina
  4. Me encanta el principito, todo te quedo super adorable!
    Besos

    ResponElimina
  5. Una preciosidad de muñequitos, un trabajo que encuentro super dificil.
    Muchos besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Qué vaaa! Yo te doy todos los detalles! 😅 Nunca has hecho ganchillo...? Tendrías que probar, tú que tienes esas manos... 😉 Gracias, Marta!

      Elimina
  6. Judith son preciosos!!!
    Están alucinantes.
    Besitos

    ResponElimina
  7. Qué precioso!!!
    Me encanta el conjunto... una pasada!!!
    Trabajo de precisión en ese tamaño... no me lo imagino!
    Y qué bien que empieces así el 23...
    Besitos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bueeeno, no son estilo a tejer y me olvido de todo... Eso es verdad... Ya sabes que me aburro con los amigurumis grandotes! 😉 Muchas gracias! 😘

      Elimina
  8. Hola Judith!...esto es empezar el año con toda la fuerza amigurumi desplegada!
    No imagino mejor homenaje a esos 80 años? que pasada!
    Y Millón de gracias por compartirlo así de bonito y generoso!
    Que siga rulando el principito, pero en modo amigurumi Descabdello por todas partes.
    Escalando puestos en la lista desde ya!
    Muaks!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Caramba! Escalar puestos en las listas de amigurumis pendientes es todo un hito! Jajaja. A ver si llega al número uno... Gracias, Ani! Un beso!

      Elimina
  9. ¡Qué chulo Judith!. Desde luego que lo descargo y lo guardo con todo el cariño... Espero poder tejerlo algún día. ¡Muchas gracias!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ojalá, Sonia! Hay que celebrar esos 80 años del libro con muchos principitos amigurumi. 😉 Gracias! Muaks!

      Elimina
  10. Respostes
    1. Hola! Bienvenida a mi blog! No, el patrón sólo está disponible en catalán. Pero no es difícil. Prueba con Google Translator y si tienes alguna duda escríbeme a descabdello@gmail.com. Te echaré una mano con mucho gusto. 😉

      Elimina