30 de gener del 2023

Quin fred!

El tema recurrent de conversa aquests dies és el fred que fa. Jo no hi insistiré: si em queixo de la calor a l'estiu, no tindria gaire sentit que també em queixés del fred a l'hivern. Però és veritat que les temperatures gèlides d'aquests dies em serveixen d'excusa per presentar-te el meu os polar amigurumi. Per si no ets gaire observadora, torna-t'hi a fixar: sí, sí, un os polar sobre un iceberg. 

Després de dirigir la teva atenció cap a la foto que no té gaires secrets més enllà d'unes hores d'antelació al congelador,  ja em puc centrar en el procés per fer realitat aquest disseny de One & Two Company.

La veritat és que és un patró molt divertit. Com pots intuir, l'arquitectura per teixir el cos i les potes en una sola peça és molt original. Llàstima que en aquests casos cal fer moltes disminucions seguides, amb la qual cosa el resultat final no és tan polit com li agradaria a una perfeccionista com jo.

També és molt original l'encaix del cap al cos, tot i que el coll m'ha quedat una mica massa llarg. Ja ho veia venir, però vaig voler seguir el patró fil per randa perquè els dissenys de la Carolina Guzmán sempre són una garantia, tot i alguna raresa que sempre em despista, com no comptar l'anell màgic inicial com la filera 1 de la peça.

El que m'ha resultat més difícil és el tancament de les potes encara no sé com me n'he sortit només amb algunes fotos i sense un tutorial en vídeo i el musell, que he hagut d'improvisar perquè no entenia les indicacions. I no era una qüestió d'idioma perquè els patrons de One & Two Company solen tenir versió en espanyol.

I tot i que, com sempre, el procés d'esculpir els ulls ha sigut un desastre, hi ha alguna cosa molt tendra en l'expressió d'aquest amigurumi. No sé si són les celles brodades, els rínxols del cap o les galtes rosades el que fa oblidar que l'os polar és en realitat un animal ferotge que se situa als nivells més alts de la cadena tròfica.

Per fer la bufanda, molt necessària a l'Àrtic, el patró proposa un punt nou per a mi però molt senzill i que segur que té un nom que desconec. Es tracta de saltar un punt i de teixir al punt següent un punt baix i un punt alt. La textura final és similar a la del moss stitch, en què s'ha de saltar un punt i teixir un punt baix i una cadeneta. Això sí, jo he fet dues fileres a la bufanda perquè amb una de sola era bastant ridícula per lluitar contra la meteorologia àrtica.

Evidentment, una de les gràcies d'aquest disseny és la postura realista de l'os, lluny de les versions més infantils estil Teddy bear. En el patró original, la Carolina Guzmán proposa fer una funda de roba de la mida del cos i omplir-la de polly-pellets un material de plàstic amb una mica de pes, especial per a manualitats per donar estabilitat a l'amigurumi. Com que cosir no és el meu punt fort ni sabia on comprar polly-pellets ni tenia temps de fer una comanda per Internet, vaig descartar aquesta opció. 

La meva alternativa als polly-pellets va ser fer quatre peces de pasta FIMO una pasta per modelar molt utilitzada en manualitats de vora 2 cm d'alçada que vaig col·locar a les potes abans de tancar-les. I l'experiment va anar prou bé: amb només aquesta mica de pes, el meu os polar manté l'equilibri sobre un iceberg.

Jo m'havia fet el propòsit de no complicar-me la vida amb els projectes amigurumi d'enguany però encara no s'ha acabat gener i ja t'estic parlant de patrons originals, polly-pellets i pasta FIMO. Ves a saber amb què et sorprendré el mes vinent...

14 comentaris:

  1. Que buen rollo desprende este post Judith!
    Te veo muy positiva, y no hay duda que el frio es lo tuyo😉
    La foto me deja congelada...pero de gusto que da verla, está claro que es feliz este gumi en ese entorno.
    Y gracias a la bufanda claro!
    Muuuaks!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bueno, no sé si estoy muy positiva pero entretenida te aseguro que sí... Jajaja. Qué ilusión que te haya gustado la foto! Una no sabe ya qué inventar... Gracias! Un beso!

      Elimina
  2. Qué chulo!!!
    Oye.... en serio es un bloque de hielo????
    El oso me gusta mucho... pero las experiencias con esta diseñadora no han sido las mejores... no recuerdo muy bien con qué patrón fue... tengo que investigar... porque tanto el oso como un reno que tiene de forma similar me llaman mucho... jejeje
    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sííí! Pero vamos, no tiene ningún secreto: un poco de agua en un tupper y un par de horas en el congelador... 😅 No has tenido buenas experiencias con Carolina Guzmán? Yo creo que es una buena diseñadora a pesar de alguna rareza como no contar el anillo mágico inicial como primera vuelta. Ahora me tienes intrigada: a ver, haz memoria y dime qué patrón fue un chasco... Un beso, Ana!

      Elimina
  3. Ains, que cosita más linda, y sí, de feroz no tiene nada este oso polar, es tan tierno que dan ganas de achucharlo, y seguro que ni me muerde ;))) Lo del hielo es una pasada, lo vi por Instagram, qué artista, y , ¡viva la creatividad!.
    Me encanta como te ha quedado todo, le echaré un vistazo a los patrones de esta diseñadora, que por cierto no conocía.
    Yo soy de temperaturas intermedias, ni mucho calor ni mucho frío, si es que hasta en la Costa del Sol nos vamos a congelar, jajaaa. Maricarmen no querías frío para ponerte tus prendas de invierno tejidas por ti, pues toma frío... ;)))

    *Besos de colores*

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jejeje. Se me acaba la creatividad para las fotos, que además me estresan mucho... Pero sí, es un oso polar achuchable. Y más con el frío que hemos tenido. 😅 Pero no vayamos a quejarnos, Maricarmen, que luego tanto en la Costa del Sol como en la Costa Dorada el verano es muuuy largo. Y si has podido lucir prendas tejidas por ti no se puede pedir más. 😉 Un beso grande!

      Elimina
  4. Pero que oso tan bonito!!! Me parece super tierno.
    Besitos fuertes.

    ResponElimina
  5. Ohhh quin osset tan bonic! M'ha agradat molt el punt de la bufanda, li haurem de trobar un nom en català.
    Algun cop que m'ha calgut posar pes a les potes o peus d'amigurumis hi he posat una volandera de metall, com que n'hi ha de moltes mides, gruixos i pes, a la ferreteria sempre trobes la que et convé.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, els punts en català... Haurem de posar nom a aquest i a molts d’altres. Ja ens veig fent un treball terminològic... Hahaha. Bona idea això de les volanderes! I molt més fàcil que la pasta FIMO! Me l’apunto! Gràcies, Helena!

      Elimina
  6. Madre mía, Judith, qué de cosas, ¿pasta FIMO? nunca se me habría ocurrido, ¿se puede lavar? es para tenerlo en cuenta, para dar estabilidad yo suelo meter alguna piedrecita de esas blancas pequeñas que se usan de decoración.

    El oso es precioso, te ha quedado espectacular, y sí que tiene una cara tierna, estoy contigo, las cejas le dan ese punto de ternura. Me encanta.

    Bicos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, es una arcilla polimérica y una vez endurecida en un horno se puede mojar. Ya pensé en unas piedras, pero quería algo que quedara liso y no se notara al tacto. Ya ves en qué berenjenales me meto... Jajaja. Y qué importante el bordado para conseguir esa mirada tierna, verdad? Gracias, Leti! Bicos!

      Elimina
  7. Te ha quedado ideal y desprende muchísima ternura.
    Me ha encantado su presentación en sociedad.
    Besitos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja. Merecía esta presentación en sociedad... Gracias, Isabel!

      Elimina