14 de març del 2022

L'anunci del bon temps

Després de passar a l'Àfrica els rigors hivernals, el puput torna per passar a casa nostra la primavera i l'estiu. Per això sempre s'ha dit que aquesta au migratòria anuncia el bon temps. La veritat és que, amb el canvi climàtic i els hiverns temperats de la zona mediterrània, molts puputs han deixat d'emigrar, però igualment aquest amigurumi em serveix per donar la benvinguda a la primavera incipient.

Es tracta d'un disseny de Natura Crochet. De fet, es tracta d'un pack de patrons amb els quals podràs teixir, a més del puput, un colom i un picot. 

El disseny original de Natura Crochet és molt més colorista. De fet, l'explosió de colors és una de les característiques d'aquesta dissenyadora. Però jo, que ja saps que soc bastant sòbria, he optat per fer el meu puput amb un colors més realistes.

El problema va venir a l'hora de fer les sabates i la bufanda, perquè no sabia quins colors triar per combinar amb els dos tons de carabassa del plomatge. En aquest punt em vaig penedir de no haver fet un puput multicolor. Posats a barrejar coloraines, segur que no hauria estat tres dies indecisa amb el puput esperant pacientment. Però, com que ja havia optat per la sobrietat, vaig triar aquest groc ou.

Pel que fa al patró, he de dir que és molt correcte, tot i que jo hi he trobat a faltar alguna indicació sobre on cosir algunes peces o fins i tot com cosir-les. Per exemple, el puput original té deu plomes al cap però a la meva versió només n'hi van cabre nou, potser perquè les vaig cosir massa separades.

Seguint amb el disseny, m'han encantat les sabates, amb una estructura bastant original, i les potes. També m'ha agradat la idea de fer la bufanda en punts invisibles, és a dir, slip stitches, tot i que ha sigut bastant entretingut. En canvi, potser les ales i la cua són una mica massa grans per al meu puput.

Tant de bo aquest puput amigurumi no anunciés només el bon temps sinó també altres bones notícies, com la fi de la guerra a Ucraïna. Soc conscient de la paradoxa: Natura Crochet és una dissenyadora amigurumi russa. Però vull pensar que és una de tantes persones contràries a la guerra, encara que no s'atreveixin a posicionar-se públicament per por de les represàlies d'un govern pràcticament totalitari.

I és que la guerra i més concretament les sancions econòmiques contra Rússia també esquitxen el món del ganxet: Mastercard, Visa i PayPal han deixat d'operar al país, amb la qual cosa moltes dissenyadores russes han hagut de tancar la seva botiga a Etsy.

És l'efecte papallona en un món globalitzat. N'és una mostra que jo comenci parlant d'un puput amigurumi i acabi parlant de la guerra. Segur que no t'ho imaginaves quan has començat a llegir...

16 comentaris:

  1. Pues me parece que los colores son de lo más acertado!
    Te ha quedado chulísima...
    Y ya te lo dije en IG... ojalá tu abubilla anunciara también el fin de la guerra...
    Besitos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lo de combinar colores es una tortura! 🤣 Jajaja. Te hice caso con lo de amarillo huevo! Y la verdad es que el resultado me encanta! Gracias, Ana! Un beso!

      Elimina
  2. Que preciosidad! el colorido es total...suuper alegre y nada sobrio...me encantan las botitas.
    Y la foto está genial y muy divertida, transmite la alegría que traerá la primavera...ojalá fuese para todos!
    Muaks!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, los zapatitos son muy molones! Gracias, Ani! La verdad es que el patrón es muy original! Y si además te gustan los colores... No puedo pedir más!

      Elimina
  3. Es una belleza total y ojalá no solo anunciara la primavera sino también el fin de tanta barbarie, dolor y sufrimiento.
    Besitos

    ResponElimina
  4. Qué preciosidad de abubilla, y que forma más bonita de dar la bienvenida a la primavera, me encanta.

    *Besos de colores*

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ya no sabe una qué escribir en el blog! Jajaja! Muchas gracias, Maricarmen!

      Elimina
  5. Dices que tu abubilla es sobria, pero yo la veo super alegre. Transmite energía positiva, buen rollo. Ojalá, como bien dices, trajera el fin de la guerra o de las guerras, que parece que ahora la de Ucrania es la que acapara titulares, pero alguna más tenemos por ahí.

    Me encantan los colores que has elegido, ese amarillo para zapatos y bufanda le va ideal.

    A mí también me pasó alguna vez que me sobraban piezas al coser, jajajajaja, creo que con un dino que tenía unos pinchos. Son cosas que pasan o "pasas que cosan" como dice mi hija de broma.

    Por cierto, la foto con esa ramita ha quedado espectacular.

    Bicos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja! Pues a mí me cosan muchas pasas! Parece que os han encantado los colores, oye! Y yo pensando que eran muy sobrios! Port cierto, tienes mucha razón con lo de las guerras y otros conflictos, que parece que cuando los afectados no son blancos y rubios duelen menos. Gracias, Leti! Un bico!

      Elimina
  6. ¡¡¡Me encanta!!! es precioso, te ha quedado ideal.
    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Charo! Tú, que lo ves con buenos ojos... 😉

      Elimina
  7. Me había perdido yo esta abubilla!! Dices que la ves sobria, pero no estoy de acuerdo, ese tono naranja tan bonito en combinación con sus alas blancas y negras y los zapatos amarillos, la hacen brillar con luz propia, realmente me encanta!!!
    Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sííí? Qué ilusión, Pilar! Porque mira que les di vueltas a a los colores, eh? Jajaja. Muaks!

      Elimina
  8. És una passada de bonic! Doncs aquests colors són els meus preferits, així que que el resultat m'encanta! Ptns

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quin èxit els colors! Mira que em va costar decidir-me! Moltes gràcies, Marian!!!

      Elimina