17 d’abril del 2023

De llegendes, dracs i llibres

La llegenda està protagonitzada per un drac, un cavaller, una princesa i una rosa, però hem de reconèixer que el millor del dia de Sant Jordi, almenys per a lectors consumats com jo, són els llibres. Per això, el meu drac de Sant Jordi està envoltat de llibres i porta ulleres, que després de tant llegir l'edat comença a passar factura.

Aquest drac aficionat a la lectura és un disseny de Storyland Amis. Des que el vaig veure al seu Instagram l'he estat esperant amb candeletes. I m'ha fet patir perquè no el va posar a la venda fins a finals de març, amb la qual cosa he tingut tot just un parell de setmanes per enllestir-lo abans de Sant Jordi.

Per sort, el patró és excel·lent: 24 pàgines amb moltes fotos i indicacions ben detallades. De fet, la precisió d'aquesta dissenyadora de Texas és tal que he descobert el nom del punt de costura habitual per cosir les peces d'un amigurumi: whip stitch en anglès o punto látigo en espanyol. No, no tinc ni idea de com es deu dir en català.

Quant a l'anatomia del meu drac, el musell és molt original. Pel que fa a les ales, que en altres amigurumis solen ser un maldecap amb resultats discrets o fins i tot nefastos, són facilíssimes i crec que tenen la forma ideal. De fet, només he fet un parell de canvis en el patró: les banyes són una mica més curtes i he substituït el brodat de la panxa per un disseny en back loops per donar-hi textura.

Però el principal canvi respecte del drac original són les ulleres. Un cop acabat el drac i pensant en com contextualitzaria la foto al voltant de Sant Jordi, se'm va acudir donar protagonisme als llibres, sent com soc una gran amant de la lectura. Així que un drac amb ulleres res gaire complicat: un filferro i pintura negra en esprai em va semblar una alternativa divertida al pobre drac eternament el dolent de la llegenda– mort pel cavaller que ha de salvar una princesa, quan això dels cavallers que salven princeses ja fa temps que rancieja.

I tu per Sant Jordi prefereixes una rosa o un llibre?

14 comentaris:

  1. Tu dragón con gafas es una monería y muy original, claro que sí, un dragón lector ;))) Esas gafas le dan un aire muy chulo. Echaré un vistazo a los diseños de Storyland Amis, no los conozco.
    A mi también me encanta la lectura, antes devoraba libros, podía leer varias novelas a la semana, ahora leo, pero no tanto, en verano me da por leer más.

    *Besos de colores*

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Maricarmen! Es que lo mejor de Sant Jordi son los libros... 😍 Yo antes también leía mucho, pero ahora con el ganchillo el tiempo libre no me da para más. Eso sí, mi ratito de leer antes de dormir es innegociable. Jejeje. Un beso!

      Elimina
  2. Uy que bonito y tierno, me encanta como se ve luciendo sus lentes!
    Besos

    ResponElimina
  3. Es monísimo!!! Y me encanta que sea un intelectual!!! Jejeje
    Las gafas le dan un toque genial Judith!
    También me parece muy buena idea la textura de la barriga!
    A mi no me gusta elegir... así que me regalan rosa y libro!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eso es! Un dragón intelectual! Jajaja! Bueno, yo también lo quiero todo en Sant Jordi, eh? Pero, si tuviera que elegir, sería un libro. O dos! 😉 Muaks!

      Elimina
  4. Es ideal Judith! Y me encanta la idea de cómo has hilado tu gumi con los libros.
    Para llegar desde texas, lo veo muy muy integrado en la fiesta de Sant Jordi😉
    Me encanta!
    Muaks

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja! Es que Sant Jordi ya es internacional! Yo creo que a una isla desierta me llevaría el ganchillo y libros. Así que lo tenía fácil... Un beso, Ani!

      Elimina
  5. Un dragón muy intelectual, te ha quedado monísimo!!!
    Besitos fuertes

    ResponElimina
  6. Que original tu dragón y además listo! las gafas le sientan genial! yo prefiero el libro aunque también me gusten las rosas, pero son efímeras, sin embargo el libro perdura en la memoria!
    Feliz Sant Jordi!
    Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sííí, muy bien argumentado! Yo también elegiría el libro, por supuesto. Aunque, si vienen las dos cosas juntas, mejor que mejor. 😅 Gracias, Pilar! Muaks!

      Elimina