8 de juny del 2021

'The queen's gambit' i la Beth Harmon en versió amigurumi

The queen's gambit, la història d'una jove prodigi dels escacs, és a dia d'avui la minisèrie més vista de Netflix. No és que jo sigui una gran fan ni de la sèrie ni dels escacs, però també em va atrapar la personalitat de la Beth Harmon, una òrfena brillant i obsessiva que triomfa en el món dels escacs, dominat com gairebé tots els mons pels homes, mentre lluita amb els seus problemes emocionals i algunes addiccions.

Després de veure aquesta minisèrie, basada en una novel·la de Walter Tevis publicada el 1983, vaig pensar que seria fàcil fer una versió de la Beth Harmon a partir de la meva nina base, de la qual han sortit ja molts personatges de ficció com l'Anna de Teules Verdes, la princesa Leia i en Tintín o algun personatge real com la Frida Kahlo. I la veritat és que m'he divertit molt dissenyant la meva Beth Harmon i la reina blanca dels escacs. No és casualitat que hagi triat la dama i les blanques perquè el gambit de dama, que dona títol a la sèrie, és un tipus d'obertura popular entre jugadors d'escacs de perfil agressiu en què les blanques sacrifiquen el peó de la reina a canvi d'un avantatge estratègic.

Si t'agrada la meva versió amigurumi, aquí tens el patró a punt per descarregar-te'l.

Com que la resta del patró és bastant simple, la cabellera pèl-roja havia de fer el personatge perfectament reconeixible. Però, per descomptat, estava descartada l'opció de posar cabells un per un. Així que vaig necessitar una bona dosi de creativitat i tres prototips fins a aconseguir aquest resultat, que té una estructura molt original. Això sí, he de reconèixer que, precisament perquè és poc convencional, no és del tot fàcil. Ja estic impacient per saber què t'ha semblat la tècnica si t'animes a teixir la teva Beth Harmon.

L'altra clau del patró és trobar la mida adequada dels ulls en el meu cas, 6 mm i brodar la línia de l'eyeliner. Res a veure amb els impressionants ulls de l'Anya Taylor-Joy, l'actriu que interpreta la protagonista de la sèrie, però, com sempre li dic al Sr. Descabdello, és amigurumi i no màgia.

El més divertit, i més per a mi, que m'encanta anar més enllà de les esferes amigurumi i jugar amb les formes, ha sigut dissenyar la reina dels escacs. Quatre peces, un nus francès, un cartró a la base i... voilà!

I tu, ets fan d'aquesta minisèrie de Netflix? Si no és així, no et preocupis. La meva creativitat està en ebullició i tornaré aviat amb nous personatges dissenyats per mi.

9 comentaris:

  1. Qué chula Judith!!!
    Me encanta!
    El pelo ha quedado genial... pero la reina... es lo más!!!!
    A mi la serie si que me gustó... aunque no tengo ni idea de ajedrez... jejeje
    Besitos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias, Ana! Me divertí mucho con la reina. Yo tampoco sé mucho de ajedrez (solo cómo hay que mover las piezas) pero me pareció el atrezzo perfecto para mi nuevo diseño. 😉 Muaks!

      Elimina
  2. Esa serie de Netflix me gusto mucho y Beth te quedo genial! Que manos de artista tienes.
    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ooohhh! Gracias, Diana! Y lo dices tú, que se te da bien todo!

      Elimina
  3. Simplement genial, la Beth brutal amb el seu cabell i la peça d'escacs genial.
    Felicitats Judith :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Glòria! El cabell em va fer gruar bastant però estic contenta amb el resultat. Un petó!

      Elimina
  4. Hola. Muchas gracias por el patrón. Voy a tener una nieta y mi hija me ha pedido una "reina de ajedrez" porque su pareja juega. Et voilá. No solo la Reina sino también la muñeca Beth Harmon que me ha encantado aunque no he visto la serie, así que voy a intentar hacerlo.
    Como hasta ahora solo he hecho amigurumis con lana acrílica, me gustaría hacer estos con algodón y hablas del Cotton Nature 3.5. Puedes decirme aprox.cuantos ovillos necesito de cada color ? Muchas gracias. Isabel.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Isabel! Pues vas a necesitar menos de un ovillo de cada color. Ten en cuenta que son amigurumis bastante pequeños. Para que te hagas una idea, Beth mide unos 16 cm. Así que incluso te va a sobrar. Qué ilusión que hayas escogido mi reina. Y seguro que alguien que juega al ajedrez ha visto la serie. Así que forman en equipo perfecto. 😉 Si tienes cualquier duda (por ejemplo, el pelo no es fácil) escríbeme a descabdello@gmail.com y te echo una mano! Gracias por la visita!

      Elimina
  5. Muchísimas gracias !!!. Me apunto tu mail. Saludos, Isabel.

    ResponElimina