12 de juny del 2018

Mac, Mec, Mic, toca't el melic

Encara amb una mica de ressaca dels 4 anys del blog i dels 1.000 seguidors d'Instagram, sumada als últims esdeveniments familiars, com la petita intervenció quirúrgica a la qual ha hagut de sotmetre's el Sr. Descabdello res greu, tinc a punt el primer dels patrons gratuïts que havia promès. Es tracta d'en Mic, un titella de llana amb vambes que viu aventures al costat d'en Cincsegons, el Cargol i la Mosca. I és que en Mic és el protagonista d'un programa de TV3 amb més de 10 anys en antena adreçat als espectadors més petits. 


Si t'animes a fer-lo aquí en tens el patró a punt per descarregar-te'l.


Corren alguns patrons d'en Mic per les xarxes, però jo, com sempre, volia un Mic més petit. La meva versió fa uns 23 cm bo i dret. L'objectiu eren els 20 cm però es fa difícil de preveure la mida exacta quan es comença un disseny i més encara en aquesta ocasió, en què vaig començar pels peus. I per què vaig començar pels peus? Doncs perquè volia que el meu Mic amigurumi es mantingués assegut, per la qual cosa les cames estan unides al cos amb el truc que vaig descobrir per exemple amb la Candice, un disseny de Dudu Toy Factory. No t'amoïnis si no saps de quin sistema et parlo. Al patró hi trobaràs fins i tot alguna foto del procés. I el millor de tot per a les que no ens agrada cosir, que crec que som moltes: no cal cosir les cames al cos.

Però deixa'm tornar a parlar de la mida. Quan ens referim a la mida d'un amigurumi sempre l'especifiquem en centímetres, però també hi ha la qüestió de les proporcions. Sembla que, quan ja estan dissenyats el cos i el cap, qualsevol cosa val per a les cames i els braços. I aleshores venen els problemes de proporcions. Per exemple, en Mic no pot tenir braços de lluitador de sumo. D'aquí que em decidís a fer el meu propi disseny. 


Bona part de culpa dels problemes de proporcions la té també el cotó sintètic. Ja he dit alguna vegada que se'n parla poc però estaràs d'acord amb mi que posar massa cotó sintètic pot resultar catastròfic. I això crec que sol passar en els braços. El meu consell és posar-ne només a la mà i una mica més fins a mig braç com a molt. 

Però deixant-nos de proporcions àuries, a l'estil dels artistes del Renaixement, coneixies en Mic? 

16 comentaris:

  1. Oh!quin Mic més maco! t'ha quedat preciós!! Jo en vaig fer un fa uns anys pel meu nebot i vaig haver d'improvisar buscant inspiració per aquí i per allà perquè no trobava cap patró que m'acabés d'agradar. Tant de bo hagués trobat aquest patró en aquell moment! Molt aconseguit! Felicitats!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies! I si tens ganes de repetir amb en Mic, ja ho saps! Una abraçada.

      Elimina
  2. Pues yo no tenía ni idea de este personaje, si es cierto que he visto muchas versiones de él, pero no sabía de donde venía.

    Lo del relleno de los amigurumis es todo un mundo, yo opté por no rellenar los brazos y si lo hago, es de forma muy sutil, vamos, meto relleno y voy aplastando el brazo hasta que queda blandito pero relleno, no sé si me explico, jajaja yo tiendo a rellenar mucho y dejar los amigurumis bien prietos...

    A veces eso me joroba el experimento, porque se abren los puntos que estén algo más flojos.

    Te ha quedado precioso Judith!!
    Un beso enorme!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Completamente de acuerdo contigo en lo de los brazos. Si no, acabas con un luchador de sumo en lugar de un amigurumi. Jajaja. Ya me parecía que Mic es poco conocido. La verdad es que a primera vista es más bien feo. Jejeje. Gracias por el comentario, Stefy, y un besazo.

      Elimina
  3. Precioso, yo también hice mi versión en su día, más grande. Con el,colorido que tiene les gusta mucho a los peques

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Matilde. Es verdad que el colorido es genial. Un beso.

      Elimina
  4. Mare meva quina passada. Jo vaig comprar un patró i he fet molts, perquè m'encanta, però provaré el teu que el trobo moníssim. A mi també m'agraden petits.
    Petons bonica

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Glòria. Llegir els teus comentaris sempre és una injecció d’autoestima. Hahaha. M’encantaria que fessis un Mic amb el meu patró. Un petó ben gros.

      Elimina
  5. Mic is so cute. Thank you for sharing at The Really Crafty Link Party. Pinned.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Thanks a lot fot the comment and for the link party, Teresa.

      Elimina
  6. Ainss que bonito es este Mic...yo no conocía este personajillo, pero tiene una cara de simpático que no puedo más que enamorarme de el nada más verlo.
    Y mil gracias por el patrón...me lo guardo ahorita mismo para esa lista de especiales para tejer!
    Un besazo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ay, qué ilusión que esté en tu lista, Ani! Yo creo que Mic es más bien feúcho y por eso resulta tan simpático. Jejeje. Mil besos!

      Elimina
  7. Preciós Mic!! Un patró molt ben explicat. Gràcies per compartir....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu, Sara! És com si en Mic fos de tothom. Per això l'havia de compartir. ;)

      Elimina