1 de març del 2021

Una icona feminista, en versió amigurumi

Fa molt de temps que la idea de fer la versió amigurumi d'aquesta icona feminista em bullia al cap. I per fi avui, just una setmana abans del 8 de març el Dia de la Dona, puc presentar-la en societat.

És la Rosie, la protagonista d'un pòster dels anys 40 que representa les dones dels Estats Units que van treballar a les fàbriques durant la Segona Guerra Mundial per substituir els homes que combatien al front. En les últimes dècades, la Rosie s'ha convertit en icona de la lluita feminista, per la frase "We can do it" i per simbolitzar l'empoderament de la dona. 

Els temps avancen i algunes feministes critiquen el pòster per anacrònic el seu primer objectiu era animar les dones a incorporar-se al món laboral i per promoure la idea que en qualsevol situació una dona s'ha de preocupar per la bellesa. Però s'ha de reconèixer que aquesta potent imatge ja forma part de l'imaginari col·lectiu.

Per això, si vols fer la teva Rosie, aquí tens el patró a punt per descarregar-te'l.

Jo m'he imaginat la Rosie vestida amb una granota de treball, amb tot de detalls com la cremallera i les butxaques. Això sí, per donar-hi color he triat unes sabates vermelles.

Tot i que les meves nines amigurumi, com la Frida Khalo, la princesa Leia o l'Anna de Teules Verdes, són bastant petites només uns 16 cm tenia clar que havia d'aconseguir el gest de fer múscul amb el braç. Alguns augments i algunes disminucions estratègicament pensats són suficients, però si vols també hi pots posar un filferro a l'interior.

Tenia clar que els reptes serien els rínxols i el mocador de cap. Pel que fa als rínxols, tenia algunes idees estrambòtiques però, de vegades, amb el ganxet a la mà les coses són més fàcils del que sembla. Per al mocador vaig descartar fer-lo de roba perquè si vols teixir la teva Rosie no hagis d'anar a comprar un retall vermell amb puntets blancs. Però segur que tens fil vermell i també una mica de fil blanc. Tot i que és una mica entretingut brodar els puntets, crec que el resultat val la pena.

Encara tens una setmana per teixir la teva Rosie. Sigui com sigui, és clar que les dones encara tenim molt a reivindicar. We can do it!

19 comentaris:

  1. Judith és brutal.
    M'encanta moltíssim.

    Gràcies guapa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quina il·lusió, Glòria! Gràcies a tu per la visita! 😉

      Elimina
  2. Pero que bonita y original, me encanta!
    Besos

    ResponElimina
  3. Ohhhh que reguapa te ha quedado, jiji, que arte tejer un amigurumi a partir de una foto!!!! Y con su musculito y todo, vamos que no le falta detalle :D
    Besote!!!!

    ResponElimina
  4. Uyyyy muchas gracias por el patron, jeje, a ver si tengo un ratito que me intrigan a mi algunos detallitos :P

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es muy fácil, Ayla! A ver si te animas! Pero no esperes al próximo 8 de marzo! Jejeje...

      Elimina
  5. Me gusta muchísimo Rosie! Un icono donde los haya, sólo verla y es saber de qué va el tema, que significa. Y eso es mucho, desde los años 40 hasta ahora ha pasado por varias generaciones y tu versión en amigurumi es genial!
    Como bien dices, todavía tenemos mucho que reivindicar!!
    Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ay, gracias, Pilar! Cuando se me ocurrió la idea investigué un poco y me extrañó que no hubiera más versiones amigurumi de Rosie. Yo también creo que es todo un icono para la lucha feminista! A ver si el año que viene podemos salir a la calle de nuevo! Un beso!

      Elimina
  6. Qué chulada!!!
    Me ENCANTA!!!
    Los rizos han quedado perfectos... y el lazo genial...
    La idea de aumentos y disminuciones del brazo... sencillamente espectacular...
    MUAK

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Ana! Aunque esté mal decirlo, a mí también me encanta como ha quedado. Tantos años y todavía me sorprende cómo se puede recrear prácticament todo con un ganchillo! Jajaja. Un beso!

      Elimina
  7. She is gr88888 .. is there an english translation, cant find it 🤔🇳🇱

    ResponElimina
    Respostes
    1. Thank you so much, Marlene! I'm sorry but for the moment the pattern is only available in catalan. I recommend you try the Google Translator. If you have any question just contact me via email (descabdello@gmail.com) and I'll help you.

      Elimina
  8. ay judith , me encanta!!! me guardo el patron para hacerla..al final me voy a hacer un libro con todos tus patrones molones.un besito.maria:)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja! Genial, María! Has decidido ya por cuál empiezas? 😉

      Elimina
  9. Preciosa Judith!...gracias por este regalazo!
    Es genial toda ella, pero esa simple idea del pañuelo me ha encantado.
    Anotada desde ya!
    Muaks

    ResponElimina
    Respostes
    1. Qué ilusión que esté anotada en tu lista! La pena es que esas listas son taaaan largas... Jajaja. Muchas gracias, Ani!

      Elimina
  10. ÉS un gran tema i un gran repte, gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per passar per aquí! Segur que superes el repte! 😉

      Elimina