2 de setembre del 2024

Wall-e i Eva, en versió amigurumi

Wall-e és una meravellosa pel·lícula d'animació de Pixar estrenada l'any 2008 que segur que coneixes. En Wall-e és un robot encarregat de la neteja del planeta Terra, on viu amb l'única companyia d'una panerola, després de ser devastat i abandonat pels humans. El solitari Wall-e coneix l'Eva quan aquest altre robot és enviat a la Terra per investigar si hi ha indicis de vida. Evidentment, el Wall-e i l'Eva s'enamoren perdudament i aquí comença l'aventura.

A diferència d'altres films de Pixar com Monstres, SA o Del revés, Wall-e no ha impactat gaire en el món del disseny amigurumi. Per això, quan vaig descobrir els patrons de Lhylaraña per teixir aquests dos personatges, ho vaig tenir clar.

El patró d'aquesta dissenyadora peruana relativament novella però amb mil i un personatges amigurumi des de Popeye fins a Coraline passant per Freddie Mercury és espectacular i inclou una pila d'indicacions, fotos i fins i tot les plantilles de les peces de feltre. Sort d'això, perquè com et pots imaginar en Wall-e és un disseny d'enginyeria i es necessita més traça a fer manualitats que amb el ganxet. Aquí tens la llista de material per si t'hi animes: feltre, goma eva, cola, filferro i pasta per modelar. Però també tindràs feina amb el fil i el ganxet: més de 20 peces per a un amigurumi de tot just 12 cm d'alçada.

Per sort, el personatge de l'Eva és molt més senzill. Això sí, en lloc de fer un cap de 72 punts baixos de diàmetre, que resultava bastant desproporcionat en relació amb en Wall-e, jo el vaig fer de 60 punts baixos.

A més, el patró de Lhylaraña inclou les indicacions per fer la bota amb la planta, la tapa d'un cubell d'escombraries, una garlanda de llums de Nadal i en Hal, la panerola amiga d'en Wall-e. D'entre els tres complements, jo vaig optar per la bota, tot i que en vaig simplificar el disseny, tal com havia fet ja amb els braços. Tot per evitar cosir peces minúscules com les dues fulles a la tija o els dos dits al braç del robot.

Com has pogut comprovar, torno a la rutina amb dissenys complicats amb els quals m'agrada enredar-me de tant en tant. D'aquí a unes setmanes torno amb una altra parella de personatges Pixar. No te'ls perdis!

4 comentaris:

  1. Alucinante, Judith, te han quedado de 10, qué digo de 10, de Matrícula de Honor. Seguro que ha dado guerra ese Wall-e, pero sin duda ha merecido la pena. Solo leer la lista de materiales ya impone, jeje, ¿la ves antes de comprar el patrón? si compro un patrón sin esa advertencia y me encuentro la sorpresa luego me da algo, aunque viendo el diseña ya se intuye que sólo ganchillo no puede ser. En fin, me encanta la parejita y ya estoy deseando ver la siguiente.

    Bicos

    ResponElimina
  2. Un trabajo impresionante, Judith.
    Me chiflan
    Besitos

    ResponElimina
  3. Menudo nivel! más de 20 piezas en un amigurumi de 12cm lo resume todo!
    Te mereces un premio a la paciencia!
    Y otro al montaje de escenario😜
    Muaks

    ResponElimina
  4. Te quedaron espectaculares!!! Cuanta paciencia y que bien te quedan!!!
    Besitos fuertes

    ResponElimina