6 de setembre del 2017

Un estoig inspirat en Vibe Mai

Ja ho vaig avançar en ple estiu, quan m'entretenia amb aquestes fruites de ganxet: l'estoig síndria de Vibe Mai, que va triomfar a Instagram, era un dels meus projectes d'estiu. 


Me'n vaig enamorar i l'havia de fer tant sí com no. La llàstima és que no vaig trobar el patró al blog de Vibe Mai. I t'asseguro que el vaig remenar de dalt a baix: com que està escrit en danès anava ben perduda. Així que he hagut d'improvisar. De fet, el patró no té gaires secrets: es tracta d'anar teixint en espiral en puff stitch. Però per si et serveix d'ajuda aquí tens el patró.


En peces com aquesta és important que el resultat sigui un cercle perfecte i no pas un hexàgon. El truc, segur que ja ho saps, és intercalar els augments, tal com explica Lanas y ovillos. Per simplificar, habitualment aquest truc no s'explicita en els patrons, excepte potser en els de Lalylala, però jo ja ho faig d'esma en les fileres en què el nombre de punts anterior a l'augment o la disminució és parell. També dona molt bon resultat en peces grosses, per evitar les cicatrius del teixit. 

Amb tot plegat, i amb una mica de pràctica en puff stitch, que primer tant em costava, aquest estoig no té grans dificultats. Per a mi, el pitjor va venir a l'hora de cosir el folre i la cremallera. Ben convençuda, vaig comprar un retall de roba ben bonic, una cremallera de 25 cm i un fil del color ideal. Fins i tot vaig tallar la roba i vaig començar a cosir. Peròòò... he de confessar que soc un desastre. Així que al final em vaig rendir i vaig demanar ajuda. Em consolo pensant que cosir una cremallera i el folre en una peça amb l'acabat rodó era un projecte massa ambiciós per començar i m'he promès que ho tornaré a intentar en alguna peça rectangular.


Per rematar el meu estoig, vaig fer una borla amb l'ajut d'aquest tutorial de Tejiendo Perú.

Malgrat tot, llueixo molt contenta el meu estoig inspirat en Vibe Mai. I tu, has acabat els teus projectes d'estiu?

16 comentaris:

  1. T'ha quedat super bé! no m'estranya que et costes cosir una cremallera en rodó és una cosa super complicada per començar...ja veuràs que amb un de rectangular ho fas en un tres i no res.
    M'encanta l'estoig perquè m'ha donat sensació de vacances encara. Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em consoles, Mabel. Ja em pensava que era una negada per cosir. És veritat que la síndria fa molt estiu, tot i que per poc l’acabo a la tardor. Hahaha. Gràcies i un petó.

      Elimina
  2. T'ha quedat xulíssim!! Segur que la propera cremallera i folre que intentis cosir t'anirà millor. Et poso l'enllaç d'un tutorial que t'explica precisament com cosir-ho (recte, això sí):
    http://www.diybypaula.com/2016/11/bolso-de-ganchillo-con-forro-y.html
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, gràcies, Sílvia. Prometo que ho tornaré a intentar però no seré tan ambiciosa i ho faré amb una peça més fàcil. Petons.

      Elimina
  3. Muy bonito, me encanta el punto puff 😘😘😘😘

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Clau. A mi también me gusta este punto aunque al principio me llevó más de una pelea con el ganchillo. Jejeje.

      Elimina
  4. Judith, t'ha quedat moníssim. Tranquil·la, jo també demano ajuda a ma mare per cosir coses per a mi complicades. A mi lo de cosir no se'm dóna gaire bé, això que vinc de família de modistes i sastres... Però poc a poc, veuràs que en no-res faràs meravelles... Rodó i no rodó jejeje...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pels ànims, Almudena. Jo, que soc tossuda, ho tornaré a provar. Ja t’ho explicaré. ;)

      Elimina
  5. Uyy que divertido este bolso sandía..y muy veraniego!
    Lo del forro a mi también se me atraganta un poco (más bien, bastante)y ahora mismo tengo uno pendiente de acabar por ese mismo proceso.
    El tuyo ha quedado 10!
    Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues ya somos dos las que nos atragantamos con la costura! Jajaja. Ánimo con ese forro y gracias por la visita. Un beso.

      Elimina
  6. Super bonic que t'ha quedat! Jo no serveixo per cosir de cap de les maneres i m'he plantejar que si arriba el moment que el faig potser no li posaré forro. És gaire difícil posar-li un forro? El monederos que he fet fins ara amb "boquilla" de ganxet no m'he atrevit a posar-li! Felicitats guapa!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Ester. Per a mi també era el primer folre i ja veus que no me n’he sortit sense ajuda. No sé si m’agradaria sense, perquè amb aquest tipus de punt queda algun foradet en el teixit. I com que també havia de cosir la cremallera em vaig envalentir... Hahaha. Si t’animes amb la costura ja m’ho explicaràs. Un petó.

      Elimina
  7. Genial!!!! Vaya chulada! Yo también soy un poco desastre en eso de coser aunque aún tengo la esperanza de aprender jejejeje. Me encanta! Yo tengo por ahi pendiente algún patrón de esta diseñadora por hacer, me encanta casi todo lo que hace.
    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mil gracias, Luna. Yo también tenía la esperanza de aprender pero esta vez me he rendido. Prometo intentarlo de nuevo con algo más fácil. Ya te contaré. Jejeje. Impaciente por ver qué diseño de Vibe Mai tienes pendiente. Un besote.

      Elimina
  8. Es una monada, yo también soy mala cosiendo... aunque espero ponerle remedio pronto ^^

    Algún día me haré yo uno... aunque como dices, el coser en forma redondeada va a ser toda una batalla!

    Un besazo preciosa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ay, gracias, Steffy. Yo esta vez perdí la batalla. Jejeje. Ya me contarás cómo te va a ti. Un besazo!

      Elimina