27 de setembre del 2021

Enamorar-se a primera vista o deixar-se captivar a poc a poc

En les publicacions del blog molt sovint et parlo d'amor a primera vista en descobrir un amigurumi. En aquesta ocasió, el procés ha sigut a la inversa. Aquesta iaia amigurumi de Dunaeva Toys em va caure a les mans en un d'aquells intercanvis que fem de vegades les col·legues ganxetaires. He de confessar que jo potser no l'hauria triat però em va semblar un repte interessant cal reconèixer que el disseny és original i vaig posar fil a l'agulla ai, al ganxet!.

I l'amor va anar sorgint a poc a poc fins que vaig quedar absolutament captivada. I és que a més de ser original, fins i tot més del que semblava, el patró és genial i molt divertit.

El que més em va sorprendre de l'arquitectura i no és fàcil de detectar a primer cop d'ull és que el cos s'ha de tancar completament i després s'hi ha de cosir el cap, de manera que aquesta iaia amigurumi fins i tot fa gepa.

També és un dels senyals d'identitat de Dunaeva Toys aquest cap amb un nas ben peculiar, emmarcat per les orelles i unes galtes rosades. És cert que no respon als cànons de bellesa amigurumi però crec que precisament aquest és un dels seus valors.

Seguint amb el cos, t'he d'advertir que cal posar filferro als braços, un pas imprescindible per subjectar el gos i la bossa de la compra. Per a mi, l'únic inconveninent és que l'amigurumi resultant, amb aquestes cametes i un cos amb uns quilos de més, és bastant inestable.

I la diversió no s'acaba aquí perquè, un cop enllestida la iaia, és el torn del gos i de la bossa de la compra plena de taronges. Tot i que vaig haver de fer alguns canvis en aquests dos elements perquè tant l'un com l'altre em quedaven massa grossos, cal dir que són la cirereta del pastís.

I tu? Ets de la que s'enamora a primera vista o de les que es deixa captivar a poc a poc?

Juliol de 2022: Actualment, a causa de les sancions a Rússia, Dunaeva Toys no té a la venda els seus patrons.

10 comentaris:

  1. Es una abuelita de lo mas amorosa y encantadora! Ademas cuantos complementos: El perrito salchicha es otro amor, la bolsa de mandado con esas naranjas, todo en ella es hermoso.
    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Toda la razón, Diana! La abuelita es entrañable pero la bolsa de naranjas y el perro salchicha son lo más! Gracias y un besote!

      Elimina
  2. Es muy original desde luego, me gusta que se salga de los cánones, de esta manera es un amigurumi que te "llama". Resulta una abuela divertida y entrañable con su perrito y su bolsa de las compras, te ha quedado genial!!
    Yo a veces me enamoro a primera vista y otras, de repente, vuelvo a recordar un amigurumi ya visto y tengo que intentar hacerlo.
    Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias, Pilar! Estoy firmemente convencida de que hay que salirse de los cánones, por lo menos de vez en cuando... 😉 Yo soy muy de amor a primera vista, pero los amigurumis que me cautivan así, a poquitos, son los mejores. Jajaja. Un beso!

      Elimina
  3. Es genial!!!
    Me gusta muchísimo todo... la abuela y los complementos... esa bolsa de la compra es lo más!
    Los colores geniales...
    Yo normalmente me enamoro... pero hay veces que me piden hacer algo, lo empiezo con dudas... y de repente surge el amor! Jejeje
    Besitos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ay, ese amor que surge de repente suele ser para siempre. 😉 Los colores son muy de abuela, no? Jajaja. Pero la verdad es que me he divertido mucho y el resultado me encanta. Gracias, Ana! Muaks!

      Elimina
  4. Ooohhhh!!! La trobo molt xula, però si l’acabo fent miraré de fer-la amb un gatet (el Marrameu) i una cistella de castanyes 😄

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ooohhh! Quina gran idea, Montse! Ja pots començar! Gràcies per la visita!

      Elimina
  5. El enamoramiento, a mi me llega al final...cuando lo termino es cuando alcanzo ese punto...en el proceso,siempre tengo dudas..incluso en los que repito gumi.
    Esta viejita me parece adorable...y su bolsa de naranjas me encanta je je...y el perrete por supuesto también.
    Un buen trabajo!
    Muaks

    ResponElimina
    Respostes
    1. Por supuesto, en el proceso siempre surgen dudas, pero a mí lo que suele decidirme a hacer un amigurumi es un flechazo. Impulsiva que es una! Jajaja. Muchas gracias, Ani! Besos!

      Elimina