3 de gener del 2022

Fauna exòtica en versió amigurumi

Ja he criticat més d'una vegada l'excés d'ossets i conillets que habiten el món amigurumi. No em malinterpretis. A mi també m'agraden i de fet en tinc alguns en la llista de projectes imminents. Però també és veritat que en la fauna del planeta hi ha molts altres animals, com per exemple l'os formiguer. Aquest en concret és un disseny de Little Aqua Girl, que pots comprar a The Little Hook Crochet, la seva botiga a Etsy. 

L'os formiguer és una espècie vulnerable que viu principalment a l'Amèrica del Sud. Es caracteritza per aquest peculiar musell i una llengua molt llarga que li permet alimentar-se de formigues i tèrmits. La cua, tan espessa que a les nits protegeix tot el seu cos contra el fred, també és espectacular. 

Però deixem la classe de zoologia i centrem-nos en el ganxet. Little Aqua Girl per a mi és sempre una garantia i no tinc cap crítica al patró, però he de reconèixer que, un cop acabat, el meu os formiguer no és d'aquells amigurumis que arrenca un ooohhh... 

El principal motiu és precisament la seva característica principal: aquest musell que no sabia pas com com fotografiar. De fet, per la perspectiva crec que sembla més un ratolí que un os formiguer. Potser si el musell fos una mica més estret la semblança amb aquest estrany mamífer estaria més aconseguida. 

L'expressió tampoc contribueix a l'ooohhh. I és que no encertava com brodar les celles i al final vaig optar per descartar-les i brodar unes parpelles.

Pel que fa a la resta del cos, el patró és el que s'espera d'una dissenyadora de renom com Little Aqua Girl: unes formes divertides sense cap gran dificultat. 

El que realment em sembla original d'aquest amigurumi és la cua. Tenia certs recels perquè calia utilitzar loop stitch, un punt que jo desconeixia fins al moment. Però per sort hi ha mil tutorials a YouTube, entre els quals jo he triat aquest de Canal crochet. I després dels primers moments de poca traça, ta-txaaan! Ja sé fer loop stitch i la cua del meu os formiguer llueix així.

La tria dels colors, com gairebé sempre, em va ocupar una bona estona. Els ossos formiguers tenen una distribució estranya entre marró, gris i negre. I, tot i que Little Aqua Girl es decanta pel gris, jo vaig triar el marró. Això sí, combinat amb un jersei d'aquest to groc rovell d'ou que faig servir poc sovint però que m'encanta.

I a tu, quin tipus d'animals t'agrada teixir en versió amigurumi?

8 comentaris:

  1. Es verdad que lo más habitual son los conejos, los osos, ratoncitos, pero me encanta ver nuevas especies, tan bonitas y simpáticas como tu oso hormiguero!!!
    Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si te gustan las especies exóticas, vas a ver en un par de semanas... Jajaja. Creo que ni siquiera vais a saber de qué animal se trata. Muchas gracias, Pilar!

      Elimina
  2. Ohhhhhh...pues a mi si me sale decirlo!
    Y eso que es un animalico de lo más raro je je
    Ya sabes que yo soy la de los osos, conejos y demás bichejos tradicionales, pero agradezco mucho ver otras opciones tan kukis o más...que aunque no lo creas...este tuyo lo es!
    Muaks!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Ani! Si el oso hormiguero le ha arrancado un ooohhh a la especialista en ositos cuquis, hemos triunfado. Jajaja. Un beso enorme!

      Elimina
  3. Ohhhhh! A mi también me sale...
    Me resultó simpático ya en IG... aquí viéndolo más grande... me parece simpático y genial...
    Yo soy de conejitos y comidita... lo acabo de ver en el blog... jejeje... Ya sabes que tiro mucho de "este me lo se... lo repito 20 veces..."
    Este año voy a ver si consigo meter algunas opciones tan divertidas y simpáticas como este oso hormiguero...
    Un besote!

    Ah! Los colores geniales!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja. También? Pues qué ilusión, oye! Y aunque me encantan tus conejitos y tus comiditas, ya estoy impaciente por ver pequicosas nuevas. 😉 Mil gracias! Muaks!

      Elimina
  4. Pues es un oso hormiguero la mar de simpático. Me he ido a buscar el original para ver la expresión de la cara y sí que es cierto que las cejas la cambian por completo, pero el tuyo no tiene nada que envidiar.

    Yo creo que tengo variedad de animales. He hecho como Ana y me he ido al blog a comprobarlo. Está claro que soy de muñecas, pero en lo que a animales se refiere hay variedad, osos, conejos, dinos, gaviotas, tortugas, pollitos, ...

    En la variedad está el gusto y de eso tú sabes un rato que hay que ver la de cosas diferentes que haces. A seguir así, guapa.

    Bicos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ooohhh! Gracias, Leti! Es que escoger un nuevo proyecto es todo un proceso, verdad? Y lo cierto es que yo intento dejar unos meses entre conejo y conejo. Jajaja. Lo de las cejas es una pena, pero las bordara como las bordara mi oso hormiguero siempre parecía enfadado. Supongo que la clave es la posición de la cabeza y la perspectiva. Un beso, Leti! Y a ver si pronto añades una especie animal a tu lista. 😉

      Elimina