2 de desembre del 2019

Un altre gat per a la col·lecció

Si em segueixes, segur que has llegit més d'una vegada que soc una gran amant dels gats i potser fins i tot has vist alguna foto de la Kalia, la gata que fa gairebé 17 anys va néixer a casa, filla del Michelin, un gat únic que encara no ho hem decidit es pensava que era una persona o que nosaltres érem uns gats enormes, i la Milka, una gata feréstega que va viure els dos primers mesos sota un armari i que amb els anys sempre dormia als meus peus literalment damunt dels meus peus. Però avui, a l'hora d'escriure aquesta entrada, m'he adonat que fa un any i mig que no feia cap gat amigurumi. L'últim va ser en Hulotte, un disseny de Tournicote. Així que ja era hora de tornar-hi. Per fer-ho he triat la Tira, aquesta gata, disseny de HainChan, una dissenyadora japonesa que triomfa a Instagram.


I per què dic que és una gata? Doncs perquè els gats de tres colors sempre són femella. Coses de la genètica... Però i del patró, què n'he de dir? Poca cosa. És un patró fantàstic, tot i l'error de sempre: en el disseny original la Tira no té cua! Res que no es pugui resoldre improvisant una mica. Això sí, el cap m'ha portat més d'un maldecap. En primer lloc, fer una cadeneta inicial tricolor ja ha sigut un truc de prestidigitació. I després, el maleït jacquard! Com que al patró no hi havia cap indicació em vaig confiar però, a mesura que anava avançant, el contorn de les taques no quedava ben definit. Així que tocava desfer i tornar a començar teixint en front loops. Està demostrat que és l'única manera d'aconseguir un bon acabat en jacquard. I per acabar-ho d'adobar, el cap s'anava fent gros i gros, fins als 80 punts baixos de diàmetre! I això que vaig triar la Tira perquè els altres gats de HainChan, en Mochi i l'Oreo que m'agraden molt amb el seu jerseiet i els seus pantalonets, se suposa que fan 8 cm més d'alçada.

Amb l'embolic del jacquard, el cap no té la forma perfecta i les orelles tenen una base un pèl estreta per al meu gust. Però el conjunt m'encanta. I els brodats, de tan senzills, són el toc final ideal.

Per cert, HainChan també té a la venda un pack per fer quatre models diferents de cap: bicolor, amb una taca a l'ull... En fi, el somni de qualsevol amant dels gats. Això sí, després de la dificultat i de la mida, jo trigaré una mica a repetir.

9 comentaris:

  1. Ualaaaa...que michina tan bonita! te ha quedado genial! y veo que dominas ya un montón de técnicas!
    Una preciosidad, de verdad!
    Un besazo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bueno, dominar, dominar... Se hace lo que se puede con el jacquard... Pero es verdad que es muy bonita! En eso te doy la razón! Jajaja. Gracias, Ani. Muchos besos!

      Elimina
  2. Que bonita gatita! con esa expresión tan seria y sus orejas en dos colores,resulta adorable!
    Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sííí, creo que esa expresión me enamoró. Muchas gracias, Pilar!

      Elimina
  3. Qué chula!!!
    No sabía que los gatos tricolores siempre son hembras... qué cosa...
    Oye... cuánto mide la gatita Tira?
    Me desanima que te haya parecido complicado... y no sabía cmo hacer una cadena tricolor... *.*
    Pero es verdad que me encanta cómo te ha quedado...
    Mmmm... qué dilema!!!!
    Besitos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues mide unos 20 cm con ganchillo de 2,5 mm. Un tamaño aceptable para mí, que no soporto los amigurumis grandotes. Pero nada de dilema! El patrón es genial y la gatita, una preciosidad! Así que a por ello. Sí que hay que pelear con el jacquard pero sólo son unas hileras de nada... ;) Y lo de la cadeneta tricolor, pues no sé explicarte, pero en cuanto la tienes en las manos sale... Vamos, que me muero por ver tu gatita ya... Jajaja. Ánimo y besos!

      Elimina
    2. mmmmm... no sé si me animo... jejeje
      Estoy en modo "cosas sencillas"... no sé muy bien por qué....
      De todas formas me lo pongo en la lista...
      Besitos!

      Elimina
  4. Qué de cosas aprendo leyéndote, no tenía ni idea de que los gatos de tres colores siempre son hembra. Tu "gatita" (aunque digas que es grande es una gatita) ha quedado preciosa. Con lo de la cadena tricolor del comienzo ya se me han vuelto los ojos del revés, ¿en serio se puede hacer eso? El jacquard y yo todavía no nos llevamos demasiado bien, así que por ahora esta gatita tan mona no entra en mi lista.

    Bicos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eso es porque no te llevas bien ni con los gatos ni con el jacquard. Jajaja. Bueno, yo con los gatos me llevo genial y con el jacquard ahí andamos. Imagínate mi cara con lo de la cadeneta tricolor... Pero mira, conseguí terminar la gatita, aunque no estoy 100% satisfecha con el resultado. Gracias por la visita, Leti! Muaks!

      Elimina